Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: фотогалерея
Автор: сайт "весь Кіровоград"
Дата: 3 квітня 2013
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/photo/2013/04/03/merezha-klinik-mat-i-ditja-prezentuvala-sotsialnii-proekt-ditina-v-kozhnu-rodinu-.htm
фотогалерея, 3 квітня 2013

Мережа клінік «Мать и дитя» презентувала соціальний проект «Дитина в кожну родину»

сайт "весь Кіровоград"

 

Наприкінці березня у Кіровограді мережа клінік «Мать и дитя» провела прес-захід, на якому підняла гострі питання безпліддя та батьківства в Україні і презентувала соціальний проект «Дитина в кожну родину», за допомогою якого мешканці Кіровограда та інших регіонів, що мають проблеми з репродуктивним здоров'ям, мають можливість пройти безкоштовну програму базового обстеження в клініках «Мать и дитя» в Києві.

 

У прес-конференції взяли участь: Олена Макарук, завідуюча Центру планування сім’ї в м. Кіровоград; Наталія Данкович, доктор медичних наук, акушер-гінеколог, генеральний директор мережі клінік «Мать и дитя»; Лариса Ковалевська, кандидат медичних наук, акушер-гінеколог вищої категорії, репродуктолог з 27-ми річним стажем роботи; Ілля Щербатюк, адвокат, спеціаліст з правових питань ДРТ.

 

Сумна статистика говорить про те, що майже кожна п'ята пара в Україні є безплідною. Відсоток жіночого і чоловічого безпліддя досягає 30%, ще 30% пар мають порушення репродуктивної функції в обох партнерів. Частота народження в Україні складає 1,27 новонароджених на 1 жінку, ці показники набагато нижчі аніж у таких країнах, як Німеччина (1,37), Швеція (1,75), Англія (1,74).

 

Подружні пари, що мають порушення репродуктивної функції, мріють про народження дитини, але не завжди ця мрія стає реальністю. Справжнім порятунком у такій ситуації стає репродуктивна медицина, яка стає спасінням не тільки для окремо взятої сім'ї, але й для всього суспільства. Клініки репродуктивної медицини в Україні працюють вже давно. Першій дитині, зачатої за допомогою допоміжних репродуктивних технологій (ДРТ), вже виповнилось 22 роки (38 років Луїзі Браун - першій дитині, народженій після ЕКЗ в світі). Нині приватні центри мають у своєму розпорядженні новітні технології діагностики та лікування безпліддя.

 

У світі потреба в циклах ДРТ складає в середньому 1,5 тис. на 1 млн., в Україні в рамках державної програми на зазначену кількість населення щороку проводиться близько 216 циклів екстракорпорального запліднення, тобто в цілому потреба у програмах ЕКЗ забезпечена лише на 10%.

 

Одним з постійних ініціаторів обговорення таких гострих тем, як безпліддя, батьківство та репродуктивні технології, є мережа клінік «Мать и дитя». Спеціалісти клініки з впевненістю заявляють, що майже кожна пара, що має діагноз безпліддя, здатна народити власну дитину завдяки новітнім репродуктивним технологіям.

 

Наталія Данкович, доктор медичних наук, акушер-гінеколог, репродуктолог, генеральний директор мережі клінік «Мать и дитя»: «Безпліддя - це лише тимчасова нездатність зачати дитину. Сьогодні допоміжні репродуктивні технології дозволяють практично кожній сімейній парі народити власну дитину. Ми, ініціюючи цей та ряд інших соціальних проектів, прагнемо зробити лікування для пацієнтів із регіонів доступнішим і сподіваємося, що цей проект для багатьох сімей стане першим кроком на шляху до народження довгоочікуваної дитини».

 

Соціальний проект «Дитина в кожну родину» - це унікальна можливість для багатьох подружніх пар пройти безкоштовне якісне обстеження в будь-якій з клінік мережі «Мать и дитя». Програма експертної діагностики одного дня включає: УЗД органів малого тазу для визначення фолікулярного резерву жінки, спермограму для виявлення чоловічого фактору безпліддя, консультацію гінеколога-репродуктолога з гінекологічним оглядом і постановка діагнозу (при наявності результатів необхідних аналізів).

 

Невтішна статистика по Україні говорить про те, що соціальна програма клініки є дуже потрібною та актуальною. Адже за час її проведення (червень 2012 р. - лютий 2013 р.) вже пролунало понад 2000 дзвінків у клініку, більше 1200 пар було безкоштовно обстежено та вони отримали кваліфіковану медичну допомогу. З Кіровоградської області з метою безкоштовної діагностики звернулися 24 подружні пари, у 8-ми випадках для боротьби з безпліддям було застосовано допоміжні репродуктивні технології.

 

Слід зазначити, що тисячі подружніх пар довірили можливість народження своєї дитини саме клініці «Мать и дитя». За роки існування міжнародної мережі клінік «Мать и дитя», до якої входять і київські клініки, завдяки роботі досвідчених лікарів та застосуванню сучасних методів лікування безпліддя народилось тисячі малюків! Сьогодні мережа клінік «Мать и дитя» об'єднує 13 медичних центрів у Росії та Україні. Стажування в партнерських клініках, консиліуми та навчальні програми, а також досвід російських колег дозволяють використовувати у медичній практиці новітні методики та технології, що вчора були навіть неможливими.

 

 

Запис на безкоштовну діагностику в мережі клінік «Мать и дитя» у Києві за тел.: (044) 566 52 22 (клініка на лівому березі), (044) 391 23 53 (клініка на правому березі), або за допомогою форми запису на сайті «Мать и дитя» www.mdciinics.com.ua 

Ліцензія МОЗУкраїни АГ №603203 від 14.09.2011

5588Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: