Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: розслiдування
Автор: Кіровоград24
Дата: 26 лютого 2016
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/investigation/2016/02/26/rozsliduvannja-za-groshi-oblasnogo-bjudzhetu-kupuetsja-vugillja-u-firmi-z-okupovanoi-teritorii.htm
розслiдування, 26 лютого 2016

Розслідування: за гроші обласного бюджету купується вугілля у фірми з окупованої території

Кіровоград24

В рамках спільної громадської ініціативи "Центру Журналістських Розслідувань", Кіровоградського прес-клубу та інтернет-порталу "Кіровоград24", журналісти звернулися до Кіровоградської ОДА із запитом про надання інформації щодо державних закупівель, здійснених коштом обласного бюджету в 2015 році. 

У відповіді, від 22.02.2016р, що надійшли на адресу Центру, за підписом заступника голови облдержадміністрації А. Коломійцева, є багато цікавого. Проте, найсенсаційнішим виявилося те, що, як мінімум дві закупівлі, коштом державного бюджету, було здійснено у фірми, що зареєстрована на тимчасово окупованій території в Донецькій області. Мова йде про сумновідоме ТОВ "Макреалгрупп", що зареєстроване за адресою: 86145, Донецька область, місто Макіївка, мікрорайон Первомайський, 9, к45.



В минулі роки з цією фірмою вже було пов'язано кілька скандалів, проте тоді це підприємство діяло в українському правовому полі. Наразі ж випливає, що в 2015 році, за кошти обласного бюджету, для Маловисківської загальноосвітньої школи-інтернату I-III ступеня та ДНЗ "Професійно-технічного училища №40" міста Новоукраїнка, було закуплено вугілля кам'яне, згідно з договорами за 918200 грн. та 289440,90 грн. відповідно. 



Згідно з документом, що є в наявності в Центру Журналістських Розслідувань, фірма з Макіївки перемогла у відкритих торгах і отримала право поставити вугілля для двох закладів на суму майже 1 млн 200 тис грн. Обидві угоди датовані 2015-им роком. 



Нагадаємо, що з 2014 року українське місто Макіївка контролюється бойовиками, тому виникає питання, яким чином і з ким саме ведуться розрахунки по згаданих позиціях? 



Довідково: Засновником ТОВ «МАКРЕАЛГРУПП» зі статутним капіталом у 315 тисяч гривень у «Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців» значиться Олена Курепіна. Керівником і підписантом цього ТОВ у ЄДР значиться Олександр Семенець. Зареєстрована ж компанія, як ми уже згадували, в Макіївці, Донецької області. За даними видання «Тексти», на державних тендерах компанія 3 2011 року заробила більше 30 мільйонів гривень.


За мобільним номером телефону, вказаним «Макреалгрупп» при реєстрації засновниками, числиться іще одне ТОВ – «СПЕКТР ТОРГ» (теж з Макіївки, Донецька область), яке також брало участь в державних закупівлях по вугіллю, навіть в одних і тих же тендерах, що і герої нашої публікації (зараз діяльність ТОВ припинено). Ці два ТОВ мають навіть спільних засновників – Олена Курепіна є засновником «Макреалгруп» та разом з Володимиром Зуєвим була співзасновником «СПЕКТР ТОРГу».


За іншим номером телефону, вказаним при реєстрації ТОВ «Макреалгрупп», числиться товариство з обмеженою відповідальністю «Донстилінвест» (м. Донецьк), засновниками якого, згідно з ЄДР, є Ігор Ніконов та Ольга Глагольєва. ТОВ «Донстилінвест» також займається постачанням вугілля державним установам – за даними видання «Тексти», вони заробили на цьому більше 8 мільйонів гривень. Ця компанія в 2013 році мала проблеми з Антимонопольним комітетом – АМК відмінив результати процедури закупівлі, за якою ТОВ мало поставляти Севастопольскій санаторній ЗОШ-інтернату вугілля по 1100 гривень за тонну.


ТОВ «Макреалгрупп» має досить неоднозначну репутацію. Зокрема, в мережі можна знайти постанову Ворошиловського районного суду м. Донецьк за номером 4-909/11 від 29.03.2011. У ній сказано, що в слідчим управлінням ГУ УМВС в Донецькій області розслідується кримінальна справа за ознаками злочину, передбаченого частино 1 статті 358 Кримінального кодексу України (підробка документів). У ході досудового слідства було встановлено, що ТОВ «Макреалгрупп» за підробними документами здійснювало поставки вугільної продукції в Сніжнянський психоневрологічний інтернат (м. Сніжне, Донецької області).




3459Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: