Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: надзвичайні події
Автор: Прес-служба У ДСНС в Кіровоградській області
Дата: 1 червня 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/incidents/2017/06/01/smolinski-rjatuvalniki-pidvischili-riven-profesiinoi-pidgotovki-pid-chas-seminaru-naradi.htm

Смолінські рятувальники підвищили рівень професійної підготовки під час семінару-наради

Прес-служба У ДСНС в Кіровоградській області


31 травня відбувся семінар-нарада з питань організації служби та реагування на надзвичайні ситуації для рятувальників 34-ї Державної пожежно-рятувальної частини смт Смоліне.


Семінари-наради подібного формату передбачають теоретичне вивчення під керівництвом відповідальних фахівців Управління ДСНС в області питань щодо ведення оперативно-службової документації та документації пункту зв’язку частини, порядку обліку й утримання джерел протипожежного водопостачання та рукавного господарства, зберігання й обслуговування рукавів, прийому та обробки інформації про надзвичайну подію чи ситуацію, здійснення її класифікації. 


Крім того, детально були озвучені питання організації системи управління охороною праці в пожежно-рятувальних підрозділах, правилах безпеки праці під час гасіння пожеж і проведення спеціальних робіт. По закінченню теоретичної частини у слухачів семінару перевірили рівень теоретичних знань, необхідних співробітникам пожежно-рятувальних підрозділів за напрямком реагування на НС.



Далі під керівництвом фахівців відповідних служб та структурних підрозділів Управління ДСНС у Кіровоградській області рятувальники 34 ДПРЧ відпрацювали порядок проведення зміни караулів, прийоми надання домедичної допомоги постраждалим при ліквідації надзвичайних ситуацій, а також порядок дій при застосуванні приладів радіаційної та хімічної розвідки, організацію роботи ланок газодимозахисної служби, нормативи з фізичної підготовки тощо. 


Такі заходи є однією із форм постійної роботи рятувальників над вдосконаленням своїх теоретичних знань з обраного фаху та практичних вмінь, які потрібні при щоденному виконанні завдань за призначенням.


 



42622Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: