Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: надзвичайні події
Автор:
Дата: 27 травня 2013
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/incidents/2013/05/27/ponad-30-kilogramiv-marihuani-pravoohorontsi-viluchili-u-zhitelja-kirovogradschini.htm
надзвичайні події, 27 травня 2013

Понад 30 кілограмів марихуани правоохоронці вилучили у жителя Кіровоградщини

Підозрюваним у зберіганні та збуті наркотичних засобів виявився 60-річний житель Новомиргородського району. Працівники міліції затримали зловмисника. Йому загрожує до 12 років позбавлення волі, повідомляє 

СЗГ УМВС України в Кіровоградській області.

На початку квітня у ході перевірки отриманої оперативної інформації працівники відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків УМВС України у Кіровоградській області біля одного із розважальних закладів обласного центру затримали автомобіль під керуванням місцевого жителя.

У салоні транспортного засобу правоохоронці виявили та вилучили поліетиленовий пакет з марихуаною вагою близько 300 грамів. За цим фактом працівники міліції відкрили кримінальне провадження та розпочали досудове розслідування.

У результаті проведених слідчих дій було встановлено, що виявлений наркотичний засіб кіровоградець придбав у жителя Новомиргородського району.

Під час проведення санкціонованого обшуку домоволодіння чоловіка у приміщенні гаража працівники міліції виявили три поліетиленові мішки з гілками коноплі, два мішки із насінням рослини, а також мішок з подрібненою речовиною рослинного походження та мішок із ситом із залишками нарковмісних рослин.

За висновками експертів вилучена речовина є особливо небезпечним наркотичним засобом – канабіс (марихуана) загальною вагою близько 31 кілограма.

За словами заступника начальника ВБНОН УМВС України у Кіровоградській області Ігоря Новосельцева, за цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 307 «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів» Кримінального кодексу України.

Санкцією статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 9 до 12 років з конфіскацією майна. Стосовно особи обрано міру запобіжного заходу – арешт.

 


4219Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: