Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: надзвичайні події
Автор:
Дата: 13 червня 2012
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/incidents/2012/06/13/-shidgzk-zapevnjae-scho-perekinuta-fura-ne-pidvischila-radiatsiju.htm
надзвичайні події, 13 червня 2012

«СхідГЗК» запевняє, що перекинута фура не підвищила радіацію

На місці ДТП під Кіровоградом, де перекинулася фура з гірничою масою, відсутнє забруднення оточуючого природного середовища, радіаційний фон на місці ДТП – в межах природного, радіаційний вплив на населення та довкілля – відсутній.

Про це повідомила начальник відділу зв’язків із громадськістю і ЗМІ ДП «СхідГЗК» Тетяна Гожуляніна.

11 червня 2012 року близько 13:30 хвилин на 11 км південної об’їзної дороги Стрий – Кіровоград – Знамянка сталося ДТП, учасником якого був автомобіль DAF (державний номер АЕ 16583 ХО), який належить ВАТ «Темп».

ВАТ «Темп», відповідно до ліцензії № 18-34/4492 від 03.08.2011, виданої Державною інспекцією ядерного регулювання України, згідно з договором, укладеним з ДП «СхідГЗК», здійснює перевезення автомобільним транспортом уранової руди з Новокостянтинівської на Інгульську шахту. Внаслідок дорожньо-транспортної події була частково розсипана гірнича маса на площі близько 10-15 квадратних метрів на узбіччі шляху.

Радіаційний стан на місці події на проїзній частині автошляху складав до 20 мкР/год (це відповідає природному фону), безпосередньо у місці розсипання рудного матеріалу оцінювався на рівні 30-100 мкР/год.

Силами та технічними засобами Інгульської шахти на місці ДТП були негайно розпочаті рекультиваційні роботи з очищення території від рудного матеріалу.

Станом на 18:30 хв 11 червня наслідки аварії були повністю ліквідовані: розсипана гірнича маса повністю зібрана та вивезена на територію Інгульської шахти; вибраний ґрунт замінений чистим матеріалом. Радіаційний фон на рекультивованій території був перевірений у присутності головного санітарного лікаря об’єкту з особливим режимом роботи Оперчука А.П. і склав 15-20 мкР/год (що відповідає природному радіаційному фону). Про це був складений відповідний акт санітарно-дозиметричних досліджень.

Нагадаємо, ДТП за участі вантажного автомобіля, який перевозив гірничу масу, сталася в обідній час на об’їзній дорозі Кіровограда 11 червня. Подія швидко обросла чутками, що викликало страх у населення.

3956Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: