Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: економіка
Автор: Економічна правда
Дата: 3 вересня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/economy/2021/09/03/u-minsotspolitiki-proponujut-5-etapiv-pidvischennja-pensii-u-2022-rotsi.htm
економіка, 3 вересня 2021

У Мінсоцполітики пропонують 5 етапів підвищення пенсій у 2022 році

Економічна правда


ФОТО: НБУ


У рамках підготовки проєкту держбюджету-2022 Мінсоцполітики пропонує передбачити у календарі 5 кроків підвищення пенсій.


Про це повідомляє прес-служба міністерства, пише "Економічна правда". 


Зокрема, Мінсоцполітики пропонує передбачити у календарі підвищення пенсій на наступний рік такі кроки:


- підвищення з 1 січня пенсій особам з інвалідністю з числа ліквідаторів Чорнобильської катастрофи;


- індексацію з 1 березня пенсій для майже 10 млн пенсіонерів та компенсаційних виплат для пенсіонерів віком старше 75 років;


- перерахунок з 1 липня і з 1 грудня пенсійних виплат у зв’язку із підвищенням прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб;


- перерахунок з 1 жовтня мінімальної пенсії за віком у зв’язку із прогнозованим підвищенням мінімальної заробітної плати.


"Ці пропозиції, а також схвалення Верховною Радою урядового законопроєкту № 4668 дадуть можливість уперше після 2014 року охопити в 2022 році програмою підвищення всі категорії пенсіонерів з акцентом на найбільш вразливих їх групах", - додали у відомстві.


"На 2022 рік Мінсоцполітики пропонує включити до ініційованої президентом програми щомісячних доплат літнім громадянам пенсіонерів віком від 70 до 75 років, що дозволить підвищити доходи додатково 1,5 мільйонам пенсіонерів", - заявили у міністерстві.


Нагадаємо: Отримана цього тижня від Міжнародного валютного фонду безповоротна фінансова допомога у 2,7 мільярда доларів доларів дасть змогу збільшити соціальні виплати громадянам, сказав Шмигаль.


З 1 липня в Україні підвищилися пенсійні виплати у зв’язку з підвищенням прожиткового мінімуму.



3309Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: