Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: економіка
Автор: Головне управління ДПС у Кіровоградській області
Дата: 7 серпня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/economy/2020/08/07/pro-osoblivosti-administruvannja-rentnoi-plati-za-koristuvannja-nadrami-dlja-vidobuvannja-korisnih-kopalin.htm
економіка, 7 серпня 2020

Про особливості адміністрування рентної плати за користування надрами для видобування корисних копалин

Головне управління ДПС у Кіровоградській області


Як повідомили у відділі адміністрування податку на прибуток, місцевих податків і зборів, екологічного податку, рентних платежів управління податків і зборів з юридичних осіб ГУ ДПС у Кіровоградській області чинне законодавство зазнало змін у частині адміністрування рентної плати за користування надрами для видобування корисних копалин, а саме:


1. Викладено у новій редакції підпункт 252.4.1 пункту 252.4 статті 252 щодо переліку видів використання надр, при здійсненні яких не виникає об'єкт оподаткування Рентною платою.


Так, встановлено, що виключення із об'єкту оподаткування Рентною платою поширюється виключно на корисні копалини, які видобуті домогосподарствами для забезпечення власних потреб. При цьому, незалежно від глибини гірничих виробок видобуті з них обсяги торфу та підземних вод включаються до об'єкту оподаткування Рентною платою.


2. Запроваджено систему варіативних ставок Рентної плати для руд заліза в залежності від середньої у звітному (податковому) періоді вартості руд із вмістом металу у 58 відсотків.


3. Ставку Рентної плати Для чорних металів, кольорових та легувальних металів, крім руд заліза встановлено у розмірі 6,25 відсотків вартості товарної продукції гірничого підприємства.


4. Уточнено умови застосування та величини коригуючих коефіцієнтів, які застосовуються при обчисленні податкових зобов'язань з Рентної плати:


а)коригування податкових зобов'язань на підставі виконання


надрокористувачем, не раніше ніж за 5 років до дати обчислення податкових


зобов'язань з Рентної плати, державної геолого-економічної оцінки запасів


корисних копалин здійснюється із застосуванням коефіцієнта 0,95 виключно у разі дотримання надрокористувачем умов провадження діяльності з видобування, які встановлені затвердженими у визначеному законодавством порядку кондиціями на мінеральну сировину ділянки надр, в межах якої здійснюється видобування. При цьому припинено застосування коригуючого коефіцієнту на підставі виконання надрокористувачем державної геолого-економічної оцінки запасів корисних копалин для таких видів корисних копалин, як нафта та конденсат;


б) припинено застосування коефіцієнтів для обсягів корисних копалин, що видобуті на ділянках надр із запасами корисних копалин, які результатами державної геолого-економічної оцінки віднесено до категорії позабалансових для таких видів корисних копалин, як нафта та конденсат.



2142Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: