Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: економіка
Автор: Прес-служба ГУ Держпродспоживслужби в Кіровоградській області
Дата: 18 січня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/economy/2019/01/18/schob-i-bdzholi-tsili-i-silskogospodarski-kulturi-zahischeni.htm
економіка, 18 січня 2019

Щоб і бджоли цілі, і сільськогосподарські культури захищені

Прес-служба ГУ Держпродспоживслужби в Кіровоградській області


З метою недопущення порушень законодавства у галузі бджільництва в Головному управлінні Держпродспоживслужби в Кіровоградській області відбулася координаційна нарада з питань запобігання отруєнням бджіл на території  області в 2019 році. Захід пройшов під головуванням першого заступника начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області Андрія Багрія.


Необхідність проведення наради була продиктована випадками масового отруєння бджіл торік, які могли бути наслідками порушень законодавства під час обробки сільгоспкультур засобами захисту рослин. У 2018 році з цього приводу до Держпродспоживслужби області надходили звернення пасічників з Добровеличківського, Долинського, Бобринецького та Олександрівського районів. Щоб запобігти подібному, Держпродспоживслужба області ініціює проведення активної профілактичної роботи та бере участь у розслідуваннях можливих випадків масової загибелі бджіл. У рамках цієї роботи зокрема й була проведена нарада.


У заході взяли участь керівники структурних підрозділів Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області, представники департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації та громадської організації «Спілка пасічників Кіровоградської області», пасічники.


Учасники заходу розглянули питання про здійснення заходів, направлених на профілактику отруєнь та захворювань бджіл в області; алгоритм взаємодії пасічників та сільськогосподарських виробників у разі виникнення конфліктних ситуацій; захист сільськогосподарських культур без шкоди для бджіл; вимоги до безпеки під час обробки полів засобами захисту рослин; правила відбору зразків патологічного матеріалу, крові, кормів, води та пересилання їх для лабораторного дослідження.


За результатами наради було прийнято рішення про створення алгоритму правового врегулювання конфліктних ситуацій, пов’язаних з можливими отруєннями бджіл, на основі наявного досвіду та законодавчої бази, а також про проведення роботи щодо налагодження обліку бджолосімей та паспортизації пасік. Планується, що питання про запобігання можливим отруєнням бджіл на території області в 2019 році буде розглянуте на засіданні державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при облдержадміністрації.



2912Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: