Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: економіка
Автор:
Дата: 27 грудня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/economy/2018/12/27/timchasovii-porjadok-schodo-vikonannja-mitnih-formalnostei-pid-chas-oformlennja-avtomobiliv-dlja-obigu-v-ukraini-pochav-dijati.htm
економіка, 27 грудня 2018

Тимчасовий порядок щодо виконання митних формальностей під час оформлення автомобілів для обігу в Україні почав діяти


З 00:00 год. 21.12.2018 почав діяти Тимчасовий порядок виконання митних формальностей під час здійснення митних оформлень транспортних засобів для їх вільного обігу на території України.

              

20 грудня 2018 р., офіційно опубліковано в «Урядовому кур’єрі» постанову Кабінету Міністрів від 12 грудня 2018 р. №1077. 


Постановою передбачено, що Тимчасовий порядок визначає механізм виконання митних формальностей під час митного оформлення транспортних засобів, що класифікуються за кодом товарної позиції 8703 згідно з УКТ ЗЕД та ввезені громадянами на митну територію України в період з 1 січня 2015 р. до 25 листопада 2018 р., а також:


1) перебувають у митному режимі тимчасового ввезення або транзиту, поміщення в який здійснювалося шляхом вчинення дій, усного декларування або декларування з використанням іншого документа, ніж митна декларація, на бланку єдиного адміністративного документа;


2) перебували у митному режимі тимчасового ввезення або транзиту, були вивезені за межі митної території України після 25 листопада 2018 р. та ввезені повторно.


Згідно з документом оформлення здійснюватиметься з певними особливостями, зокрема:


- з застосуванням виключно електронної форми декларування транспортних засобів;


- визначено перелік документів, які необхідно подавати митницям;


- мінімізовано строк фізичного перебування автомобілів на митниці з метою зменшення фінансових витрат громадян на оплату послуг стоянки;


- регламентовано дії митниці та декларанта у разі перевірки заявленої фактурної вартості оцінюваного транспортного засобу.


Відповідно  до тимчасових правил «доставлення транспортного засобу в зону митного контролю здійснюється декларантом ПІСЛЯ ПОДАННЯ ЕЛЕКТРОННОЇ МИТНОЇ ДЕКЛАРАЦІЇ» та отримання від органу доходів і зборів повідомлення із зазначенням дати та часу пред’явлення транспортного засобу органу доходів і зборів. Після пред’явлення транспортного засобу, коли для виконання митних формальностей більше не потрібно його наявності, орган доходів і зборів так само надсилає декларанту повідомлення про можливість вивезення автомобіля із місця митного оформлення.


По всім питанням щодо оформлення автомобілів з європейською реєстрацією звертатися до наступних структурних підрозділів Кіровоградської митниці ДФС:

        

- митний пост «Кіровоград-центральний» 

м. Кропивницький, вул. Лавандова (Тореза) 27-в,

  тел. (0522) 32 21 58;

        

- митний пост «Олександрія»

Кіровоградська область, м. Олександрія, вул. Першотравнева,43, 

тел. (05235) 7 22 93;

        

- сектор митного оформлення «Світловодськ»

Кіровоградська область, м. Світловодськ, вул. Лісозаводська,1-а,

 тел. (05236) 7 43 84.


2652Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: