Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: економіка
Автор: Сергій Богомільчук, прес-секретар ПАТ «Кіровоградобленерго»
Дата: 13 січня 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/economy/2017/01/13/rekonstruktsija-ps-berezhinka-pljus-do-nadiinosti-elektropostachannja-troh-naselenih-punktiv.htm
економіка, 13 січня 2017

Реконструкція ПС «Бережинка» – плюс до надійності електропостачання трьох населених пунктів

Сергій Богомільчук, прес-секретар ПАТ «Кіровоградобленерго»


Підстанцію напругою 35/10 кВ «Бережинка» було введено в експлуатацію у 1978 році. Згідно із розробленою тоді проектно-кошторисною документацією передбачалося два етапи будівництва, результатом якого мала стати двотрансформаторна транзитна підстанція. Але планам не судилося втілитися в життя у повному об’ємі – реалізація проекту завершилася на першому етапі. До наших днів вона дійшла як однотрансформаторна тупикова підстанція без можливості резервування по стороні 10 кВ.


ПС «Бережинка» забезпечує електропостачання трьох сіл, які знаходяться в безпосередній близькості від обласного центру – Бережинки, Макового та Верхівців. Таке сприятливе для розбудови промисловості, сільського господарства та побутового сектору розташування цих населених пунктів призвело до того, що лише протягом останніх п’яти років тут було видано та реалізовано близько півсотні технічних умов на приєднання електроустановок із сумарним навантаженням більше 2,5 МВт. Найбільшими споживачами електроенергії на даній території є фермерське господарство «Нива-2010», цех з виготовлення халви ТОВ «Сірін Плюс», завод із заморозки фруктів і овочів ТОВ «Агродар», виробник комбікормів ПП «РВ-Груп».


У 2016 році виконали повну реконструкцію ПС-35/10 кВ «Бережинка». Було змонтовано другий силовий трансформатор напругою 35/10 кВ, встановлено вакуумні вимикачі. Великим плюсом до надійності електропостачання стало також забезпечення можливості переключення споживачів на резервну лінію.



3702Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: