Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: економіка
Автор: ГУ ДФС у Кіровоградській області
Дата: 12 серпня 2016
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/economy/2016/08/12/podatkova-militsija-kirovogradschini-vikrila-mizhregionalnii-zernovii-konvertatsiinii-tsentr.htm
економіка, 12 серпня 2016

Податкова міліція Кіровоградщини викрила міжрегіональний зерновий „конвертаційний” центр

ГУ ДФС у Кіровоградській області


Співробітниками податкової міліції Кіровоградської області  припинено діяльність міжрегіонального „конвертаційного” центру, який діяв на території Кіровоградської, Київської та інших областей.


Групою, у складі 11 осіб, розроблено та впроваджено в діяльність злочинні схеми, основною ціллю яких було ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах та переведення грошових коштів у готівку.


З використанням 18 підконтрольних СГД, вказані особи здійснювали закупівлю сільськогосподарської продукції у фермерських господарствах виробників сільськогосподарської продукції та у посередників, не платників ПДВ, без відповідного документального оформлення операцій, за не обліковані готівкові кошти та в подальшому здійснювали її реалізацію підприємствам реального сектору економіки платникам ПДВ – найкрупнішим зернотрейдерам-експортерам, з відповідним документальним оформленням операцій від фіктивних суб’єктів господарювання.


Протягом 2015-2016 рр. злочинцями проконвертовано більше 300 млн. грн., державі завдано збитки у вигляді несплачених податків на десятки мільйонів гривень.


Під час чергового зняття готівкових коштів з банківської установи в учасників конвертаційного  центру вилучено грошових коштів в національній та іноземній валюті на загальну суму більше 2 млн. грн., 6 печаток фіктивних підприємств, бланки суворої звітності фінансових та складських документів, фінансова та бухгалтерська документація, чорнові записи. В місцях реєстрації підконтрольних злочинцям підприємств вилучено комп’ютерну техніку, фінансові та бухгалтерські документи, чорнові записи та ін. 


На даний час тривають слідчо-оперативні заходи, направлені на збір доказової бази та встановлення джерел погашення завданих державі збитків.



2881Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: