Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: економіка
Автор: Кіровоград24
Дата: 24 лютого 2016
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/economy/2016/02/24/u-kirovogradi-vidbuvsja-navchalnii-seminar-dlja-agrariiv-regionu.htm
економіка, 24 лютого 2016

У Кіровограді відбувся навчальний семінар для аграріїв регіону

Кіровоград24


Днями у Кіровограді, в рамках Всеукраїнської освітньої програми «Точка росту», під егідою представництва Світового банку, експерти компанії BASF (одного зі світових лідерів із захисту рослин) та Міжнародної фінансової корпорації (IFC)  провели навчальний семінар для аграріїв регіону. 


Подібний проект в Україні реалізується вперше і його основне завдання – забезпечити стабільний розвиток сільського господарства та зміцнити позиції України - експортера на міжнародній арені. 


Мета програми – продемонструвати, як за допомогою інновацій та додаткового фінансування можна збільшити чистий прибуток з гектара сільськогосподарських угідь.


Так, зокрема, Тарас Висоцький, координатор програми «Точка росту» від Міжнародної фінансової корпорації зауважив, що метою даного семінару є обмін інформацією про технології і новації в аграрному секторі. 


«Я переконаний, що наші аграрії, як ніхто інший, мають потенціал для розвитку, ми можемо мати кращі за європейські показники, і нам є куди рости, - додав Тарас Висоцький. – Ми хочемо сприяти тому, щоб кожен зміг знайти свою «точку росту» і реалізувати її. 


Наталія Гаврилюк, координатор проекту від компанії BASF додала: «Це вже 9-ий семінар з 12-ти запланованих по Україні. У кожному регіоні ми запрошує по 60 фермерів. У Кіровоградській області участь в семінарі взяли 20. Це представники середніх і малих фермерських господарств, які обробляють від 1 до 15 тисяч гектарів. Оскільки аграрний сектор вважається найбільш перспективним, Міжнародна фінансова корпорація зацікавлена у його розвитку. Тож, аби покращити ефективність роботи господарств, ми надаємо їм можливість поспілкуватися, обмінятися досвідом».


Що необхідно для ефективного управління сільськогосподарським підприємством, підвищення його ефективності та прибутковості? Як побудувати стратегію для подальшого розвитку господарства? Які джерела фінансування для цього обрати? Як спілкуватись із кредитором однією мовою? На ці та інші питання успішної взаємодії з банками, постачальниками та іншими партнерами мали можливість отримати аграрії Кіровоградщини в рамках освітньо-тренінгової програми «Точка росту» від експертів консультативної програми IFC – найбільшого глобального інституту розвитку та BASF – одного зі світових лідерів у захисті рослин та експерта з сучасного і сталого ведення сільського господарства.


 Довідка. Навчальна Програма включає в себе такі дисципліни як фінансовий менеджмент, маркетинг, бізнес-планування, управління ризиками та ефективне використання інноваційних технологій. Окрема увага приділяється практичним аспектам фінансування агробізнесу та успішній взаємодії між аграріями і банками, кредиторами, постачальниками та іншими партнерами.


3428Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: