Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: економіка
Автор: сайт Кіровоградської ОДА
Дата: 7 липня 2015
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/economy/2015/07/07/sergii-kuzmenko-koshti-scho-mistsevi-bjudzheti-otrimali-dodatkovo-majut-vikoristovuvatisja-maksimalno-efektivno.htm
економіка, 7 липня 2015

Сергій Кузьменко: Кошти, що місцеві бюджети отримали додатково, мають використовуватися максимально ефективно

сайт Кіровоградської ОДА


Під час апаратної наради було розглянуте питання про стан виконання державного та місцевих бюджетів області у першому півріччі 2015 року.


Заступник директора департаменту фінансів облдержадміністрації Анжела Анісімова повідомила, що за оперативними даними, протягом цього періоду до усіх 439 місцевих бюджетів області надійшло більше 870 млн. грн. Це на 190 млн. грн., або на 28% більше від планових показників. – Таким чином, у розрізі основних податків, планові показники по області за перше півріччя поточного року перевиконані, – відзначила Анжела Анісімова.


За її словами, збори по податку на доходи з фізичних осіб виконані на 111%. Як результат, понад план отримано 47 млн. грн. По місцевих податках і зборах, зокрема, по платі за землю та по єдиному податку перевиконання складає більше 30%, або 58 млн. грн.

Також посадовець відмітила тенденцію до зростання в області рівня сплати податку на нерухоме майно – до 2,5 млн. грн., що вдвічі більше від запланованого показника (у минулому році до бюджету по цьому податку надійшло 400 тис грн.).


У цьому контексті Анжела Анісімова відзначила кращі території, де на високому рівні забезпечені надходження по податках на нерухоме майно, зокрема, у Гайворонському, Голованівському, Знам'янському районах – по 140-160 тис. грн., у Кіровоградському районі – 246 тис. грн. Найнижчі показники – у Вільшанському районі – 12 тис. грн. та у Знам'янці – 22 тис. грн.

Стосовно виконання бюджетів у територіальному розрізі, то, за словами посадовця, перевиконання вдалося досягнути у всіх зведених бюджетах районів та міст області. Поряд з цим, не забезпечено виконання податку на доходи з фізичних осіб в Устинівському, Новоархангельському та Долинському районах.


Понадпланові доходи (190 млн. грн.) за видами бюджетів розподілилися наступним чином: 76 млн. грн. отримали міста обласного значення, у тому числі, Кіровоград (60 млн. грн.). Таким чином. перевиконання планових показників склало 29%.


Зважаючи на вищесказане, Анжела Анісімова відзначила, що за підсумками І півріччя поточного року місцеві бюджети отримали реальний додатковий ресурс, що повинен сприяти підвищенню рівня їх фінансової забезпеченості та поліпшення якості надання адміністративних послуг населенню.


– У нас сьогодні чимало проблем в економіці, і ми бачимо, що деякі підприємства мають проблеми, пов’язані із втратою ринків збуту готової продукції, але незважаючи на це, ми повинні подбати про нарощування темпів виробництва. Аграрний сектор та переробний комплекс, що діють на території нашої області, мають забезпечити це зростання. А тому ті кошти, що сьогодні додатково отримують місцеві бюджети, мають бути максимально ефективно використані. Виплата та індексація заробітних плат, підтримка учасників антитерористичної операції, а також енергозбереження та підготовка господарського комплексу до осінньо-зимового комплексу є тими пріоритетними напрямками, яким на місцях мають приділяти першочергову увагу, – наголосив голова облдержадміністрації.


3281Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: