Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: економіка
Автор: сайт Кіровоградської ОДА
Дата: 3 липня 2015
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/economy/2015/07/03/viznacheno-kraschi-tovari-kirovogradschini-2015-roku.htm
економіка, 3 липня 2015

Визначено «Кращі товари Кіровоградщини» 2015 року

сайт Кіровоградської ОДА


На черговому засіданні обласної конкурсної комісії щорічного конкурсу якості продукції (товарів, робіт, послуг) "Кращі товари Кіровоградщини" відбулося підбиття підсумків йорго проведення. Нагадаємо, конкурс проходить у рамках Всеукраїнського конкурсу "100 кращих товарів України".


На жаль, зважаючи на складну економічну ситуацію в країні, погіршення ситуації у функціонуванні галузей і сфер діяльності, бажаючих взяти участь у обласному конкурсі виявилось небагато. Практично всі експерти, керівники компаній і підприємств погоджуються і усвідомлюють те, що на старих технологіях і морально застарілому обладнанні, яке до того ж є досить енергоємним, в нинішніх умовах працювати досить складно. Разом із тим, питання підвищення якості продукції, її конкурентоспроможності, впровадження систем управління якістю особливо актуальним є в умовах інтеграції України до європейського Союзу та інших країн світу. Радник голови обласної державної адміністрації Віктор Серпокрилов зазначив, що поступово українська система стандартизації та технічного регулювання приводиться до європейських стандартів, але це процес складний і довготривалий, і для підприємств у тому числі. "Провідні підприємства, такі, наприклад як "Радій", "Червона зірка", "Гідросила", ТДВ "Ятрань" та ряд інших змогли пройти міжнародну сертифікацію. Вже не один рік працюють на ринках країн Європейського Союзу, такі підприємства, як ПрАТ "Креатив", ТДВ "Інтерресурси", ПАТ "Швейна фабрика "Зорянка", ТОВ "Круп"яний дім" та ТОВ "Три Стар", - відзначив Віктор Серпокрилов. За його словами обласна державна адміністрація намагається всіляко сприяти усім іншим підприємствам області у цих питаннях.


Як повідомив заступник директора ДП "Кіровоградстандартметрологія" Олександр Затока, заявки на участь у конкурсі подали трохи більше 20 підприємств. Після детальної експертизи тільки 8 підприємств набрали встановлену кількість балів, необхідних для участі у конкурсі.

А далі представники підприємств презентували власну продукцію, що бере участь у конкурсі. Під час презентації, члени обласної конкурсної комісії цікавилися і ціновою політикою на представлені товари, і роботою підприємств-учасників.


За результатами голосування переможцем у номінації "Продовольчі товари "стало ПрАт "Креатив" (олія соняшникова рафінована дезодорована виморожена марки "П"), ПП "Віктор і К" (олія соняшникова рафінована дезодорована виморожена марки "П" ТМ "Королівський смак", олія соняшникова нерафінована холодного пресування першого віджиму вищого ґатунку "ЖИВИЛЬНА КРАПЛИНА" ТМ "Королівський смак"), ТДВ "М’ясокомбінат "ЯТРАНЬ" (сосиски молочні варені вищого сорту), ТОВ "ТРИ СТАР" (халва соняшникова ванільна, вагова), ТОВ "Кіровоградхліб-2014" (батон "Гірчичний", вищого сорту). У номінації "Промислові товари для населення" переможцем визначено ТОВ "Прогрес-2010" за виготовлення емалі з ефектом ковки. Лауреатами у номінації "Продовольчі товари" стали ТОВ "Черняхівські ковбаси" ("Буженина українська", копчено-варена, вищого сорту) та ТОВ "Соколівський м’ясокомбінат Українські ковбаси" (ковбаса сирокопчена "Гранд Філе" вищого сорту).


ТДВ "М’ясокомбінат "ЯТРАНЬ" та ТОВ "Кіровоград-хліб-2014" запропоновано взяти участь у Всеукраїнському конкурсі якості продукції (товарів, робіт, послуг) "100 кращих товарів України".


Нагородження переможців та лауреатів конкурсу якості "Кращі товари Кіровоградщини" відбудеться під час Національної агропромислової виставки "Агроекспо", яка пройде з 1 по 3 жовтня 2015 року.


3320Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: