Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: економіка
Автор: 0522.ua
Дата: 26 лютого 2015
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/economy/2015/02/26/inozemni-investori-finansuvatimut-rozvitok-alternativnoi-energetiki-na-kirovogradschini.htm
економіка, 26 лютого 2015

Іноземні інвестори фінансуватимуть розвиток альтернативної енергетики на Кіровоградщині

0522.ua

Голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко провів робочу зустріч з представниками голландської інвестиційної компанії ТОВ «Озон Інвестмент», під час якої обговорювалася можливість реалізації на території області інвестиційного проекту з видобутку та утилізації біогазу на полігонах твердих побутових відходів. 


У розмові з інвесторами також взяли участь заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко та директори профільних департаментів.


Генеральний директор ТОВ «Озон Інвестмент» Томас Бретшнейдер поінформував керівництво області про успішне інвестування його компанією проектів у сферах альтернативної енергетики, медицини та сільського господарства. Україна, зокрема Кіровоградщина, приваблює іноземців високим рівнем інвестиційного потенціалу. На сьогодні найперспективнішим напрямком двохсторонньої співпраці є розвиток альтернативної енергетики. Зокрема, видобуток біогазу на полігонах твердих побутових відходів дасть можливість не лише виробляти електричну та теплову енергію, а також зменшити викиди отруйних речовин в атмосферу.


Оскільки загальна кількість полігонів та звалищ, що експлуатуються в області, налічує 413, то така співпраця для нас є дуже своєчасною та актуальною. На цьому наголосив під час зустрічі Сергій Кузьменко. Він також поцікавився, яку допомогу інвесторам може надати керівництво області в реалізації проекту.


За словами інвесторів, у першу чергу їм потрібно отримати детальну інформацію про полігони за допомогою попередньо розісланих у райони опитувальних листів. Потім на потенційних об’єктах буде проведено попереднє буріння, зроблено відповідні аналізи, на основі яких і розроблятиметься проект будівництва та графік подальших дій. Від обласної влади інвестори очікують сприяння у виділенні земельної ділянки на полігоні для розміщення модульного генератора, а також посередництво у вирішенні проблем з місцевими енергетиками стосовно підключення до електромереж.


- Ми можемо організувати вам зустріч з представниками «Кіровоградобленерго» щодо вирішення питання підключення полігону до електромереж, - запевнив Сергій Кузьменко. – Механізм виділення земельної ділянки залежить від того, у чиїй власності вона перебуває. Для вирішення цієї проблеми ми можемо підключити земельне агентство. Тому я не бачу задач, які не можна розв’язати для реалізації спільного проекту.


Представники ТОВ «Озон Інвестмент» сьогодні вже оглянули полігон в місті Олександрії, який потенційно придатний для реалізації проекту, а також полігон у Кіровограді. Фотознімки інших потенційних об’єктів буде надіслано інвесторам найближчим часом для попередньої візуальної оцінки разом із заповненими опитувальними листами. Керівництво області після збору необхідної інформації та вирішення попередніх питань з органами місцевого самоврядування вийде на контакт з інвесторами з метою продовження співпраці щодо реалізації проекту.


3365Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: