Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: економіка
Автор: Урядовий портал
Дата: 5 січня 2015
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/economy/2015/01/05/v-ukraini-obmezhili-zarplatu-derzhsluzhbovtsiv.htm
економіка, 5 січня 2015

В Україні обмежили зарплату держслужбовців

Урядовий портал

Набув чинності Закон України № 76-VIII від 28 грудня 2014 р. «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України», відповідно до якого передбачено обмеження заробітної плати державних службовців.

Про це йдеться на сайті Уряду.

«У Законі № 76 у прикінцевих положеннях п. 10 чітко передбачає встановлення обмежень заробітної плати для державних службовців у розмірі 7-мимінімальних заробітних плат, а у випадку скорочення чисельності без відповідної зміни фонду оплати праці – до 10 мінімальних заробітних плат. Ц еобмеження не стосується військовослужбовців», - повідомив заступник Міністра фінансів України Денис Фудашкін.

Також Денис Фудашкін зауважив, що цим Законом передбачено скорочення чисельності державних службовців на 20%, що закріплено пунктом 9 відповідного Закону.

Даним Законом передбачено скорочення чисельності управлінських апаратів державних компаній державного сектору економіки і обмеження зарплати для державних компаній у розмірі до 10 мінімальних заробітних плат.

Єдине виключення відносно обмеження заробітної плати у державному секторі економіки передбачено для стратегічних підприємств, перелік яких визначає Кабінет Міністрів.

«Це, наприклад, такі компанії, як «Енергоатом», в яких висококваліфіковані працівники потребують відповідних умов оплати праці», - додав Денис Фудашкін.


3623Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: