Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: економіка
Автор: сайт Кіровоградської ОДА
Дата: 2 грудня 2014
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/economy/2014/12/02/vprovadzhennja-proektiv-po-zamischennju-spozhivannja-prirodnogo-gazu-neobhidno-aktivizuvati.htm
економіка, 2 грудня 2014

Впровадження проектів по заміщенню споживання природного газу необхідно активізувати

сайт Кіровоградської ОДА

На цьому наголосив під час апаратної наради в облдержадміністрації заступник директора департаменту інфраструктури та промисловості Володимир Слінченко. Він зазначив, що в умовах напруженої ситуації в паливно-енергетичній сфері, особливої актуальності набуває питання впровадження проектів щодо скорочення споживання природного газу.

Відтак, посадовець зупинився на конкретних результатах цієї роботи. Зокрема, у жовтні поточного року котельню ТОВ "Побужський феронікелевий комбінат" було переведено з природного газу на водовугільне паливо, що дало змогу вже в цьому році зекономити 1,8 млн. кубічних метрів природного газу, а у наступному економія планується на рівні 2,5 млн.

Також прикладом є робота, проведена на ТОВ "Протеїн Продакшн". На підприємстві збудовано котельню з використанням обладнання американської компанії "HERST" відповідно до проекту "Котельня на використанні органічного палива", що дозволить найближчим часом повністю відмовитися від споживання природного газу, а це близько 7 млн. куб. м. на рік.

На інших промислових підприємствах передбачені та вже реалізовані менш масштабні заходи: ПАТ "Гідросила" – переведено на електроопалення частину адміністративно-побутових приміщень загальною площею 14 тис. кв. м., частково переведено на альтернативне паливо (деревна тріска) котельню ПАТ "НВП "Радій", частково використовують пеллети для технологічних потреб на "Кіровоградському заводі будівельних матеріалів №1".

Враховуючи напружену ситуацію, яка склалася останнім часом в паливно-енергетичному комплексі, вже найближчим часом ще ряд підприємств реалізують наміри щодо переходу на використання альтернативного палива.

Що стосується скорочення обсягу споживання природного газу об’єктів бюджетної сфери, Володимир Слінченко зазначив, що територіями проведено роботу по переведенню котлів на альтернативні види палива, а також завершено відбір об’єктів, на яких доцільно впроваджувати заходи з енергозбереження. На ці цілі для області передбачені кошти у сумі майже 11,5 млн. грн. Вже найближчим часом планується перевести на використання альтернативних видів палива 20 об'єктів соціальної сфери.

Також посадовець поінформував про заходи щодо впровадження енергозберігаючих заходів населенням. Відтак, філією Кіровоградського обласного управління "Державний ощадний банк України" розроблені та запропоновані стандартизовані умови споживчого кредитування фізичних осіб на впровадження енергозберігаючого обладнання. Зокрема передбачено відшкодувати частину суми кредиту одноразово кожному позичальнику у розмірі 20% суми кредиту, на придбання котла з використанням будь-яких видів палива та енергії крім природного газу.




Кіровоградська ОДА

3527Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: