Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: економіка
Автор: сайт Кіровоградської ОДА
Дата: 28 листопада 2014
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/economy/2014/11/28/tarifi-scho-vstanovleni-v-oblasti-na-poslugi-teplopostachannja-ne-e-naivischimi-v-ukraini-.htm
економіка, 28 листопада 2014

Тарифи, що встановлені в області на послуги теплопостачання не є найвищими в Україні.

сайт Кіровоградської ОДА

Про це повідомила директор департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Ольга Довжук під час сьогоднішньої апаратної наради.

Відповідаючи на запитання голови обласної державної адміністрації стосовно стану підготовки житлового-комунального господарства області до зимового періоду, Ольга Довжук повідомила, що за останні дні спостерігалося відчутне погіршення погодних умов – зниження температури повітря, що супроводжувалося опадами у вигляді мокрого снігу та ожеледицею на дорогах.

Оперативно на виклики природи відреагували комунальні служби в Олександрії. Тут для ліквідації наслідків негоди було залучено спеціалізовану техніку, організовано посипку протиожеледним матеріалом вулиць та доріг міста. В інших містах подібні заходи не вживалися за відсутності у цьому потреби.

Проте на сьогодні, за словами керівника профільного департаменту, в області до зими підготовлено 151 одиниць спеціалізованої прибиральної техніки При необхідності додатково можуть бути залучені ще 570 одиниць спецтехніки. Вже заготовлено 19,4 тис. тонн протиожеледної суміші, якої має вистачити до лютого наступного року. Підготовлено також 10,1 тис. тонн пально-мастильних матеріалів.

Що стосується опалення, то на сьогодні усі підприємства комунальної теплоенергетики працюють стабільно, значних поривів тепломереж не зафіксовано, житловий фонд та соціальна сфера у повному обсязі забезпечені теплом.

У цьому контексті Ольга Довжук торкнулася питання тарифів на послуги теплопостачання.

Вона нагадала, що 21 листопада поточного року Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, було введено нові тарифи на послуги з централізованого опалення для населення для 169 комунальних підприємств теплоенергетики України. – Ми проаналізували ці тарифи й прийшли до висновку, що в нашій області вони не є найвищими, - відзначила Ольга Довжук.

За її словами, найнижчий в області тариф на тепло – у "Долинських об’єднаних мережах" (9,6 грн. за 1 кв. м.), "Світловодськпобут" (10,43 грн.), "Кіровоградтепло" (11,02 грн.), "Олександріятеплокомуненерго" (12,12 грн.), КП "Теплоенергетик" (12,35 грн.).

Для порівняння, у сусідніх з нами областях КП "Вінницяоблтеплоенерго" встановило тариф у розмірі 13,04 грн. за 1 кв. м., КП "Криворіжтепломережа" – 12,94 грн., КП "Дніпропетровськтеплоенерго" – 12,31 грн.

У контексті нових тарифів на теплопостачання, голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко нагадав, що у Долинській, де на сьогодні найнижчий в області тариф, гострі питання у житлово-комунальній сфері залишаються.

За словами очільника області, якщо, образно кажучи, більшість долинчан справно сплачують за спожите тепло, то певна частина відмовляється це робити, у тому числі і ті, до кого є запитання стосовно законності встановлення систем автономного опалення. При цьому, вони намагаються дестабілізувати ситуацію в місті, збираючи стихійні мітинги і звинувачуючи в усіх проблемах керівництво міста.

Тому вже найближчим часом Сергій Кузьменко планує безпосередньо у Долинці зустрітися з усіма сторонами конфлікту, щоб вирішити цю проблему.




Кіровоградська  ОДА

4172Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: