Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: економіка
Автор: Катерина Ободовська, фото - Олена Карпенко
Дата: 17 вересня 2014
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/economy/2014/09/17/-petrikivske-moloko-spetsifika-dijalnosti-ta-perspektivi-rozvitku.htm
економіка, 17 вересня 2014

«Петриківське молоко»: специфіка діяльності та перспективи розвитку

Катерина Ободовська, фото - Олена Карпенко

Молочно-товарний комплекс «Петриківське молоко» розташований у селищі Нова Прага на Кіровоградщині і входить до складу групи компаній «УкрАгроПром». Комплекс спеціалізується на виробництві свинини, яловичини та молока. Окрім продукції тваринного походження, підприємство додатково займається вирощуванням зернових культур.


Анатолій Кузьменко, генеральний директор групи компаній «УкрАгроПром», та Володимир Чемерис, заступник генерального директора, розповіли про діяльність підприємства та перспективи подальшого розвитку. Будівництво молочно-товарного комплексу розпочалось у 2012 році. Сьогодні кількість великої рогатої худоби у господарстві сягає 5000 тисяч. Поголів’я імпортується з Європи. До прикладу, деякі види худоби були завезені з Франції, Канади та Угорщини. Комплекс функціонує досить ефективно. Так, щоденний удій становить 30 тон молока. Сьогодні підприємство не має можливості займатися виготовленням готових молочних продуктів, все виробництво спрямоване на експорт. До прикладу, «Петриківське молоко» співпрацює з Баштанським молокозаводом, який виробляє дитячу молочну продукцію, та з підприємством «Лакталіс», лідером по виробництву сирів.



На території комплексу  працює 112 чоловік. 25% від загальної  кількості працівників мають  вищу освіту. Частина спеціалістів проходила стажування за кордоном. Поступово дирекція планує створити додаткові робочі місця.


Сьогодні головною метою працівників комплексу є не закупівля великої рогатої худоби, а самостійне її відтворювання. У розпорядженні підприємства працює шість повнофункціональних корпусів. Встановлена спеціальна доїльна установка типу «карусель» німецького виробництва.


Головна мета створення підприємства – виготовлення високоякісної сировини. Вся продукція відповідає європейським стандартам якості.


Більше  фото  ви  можете  переглянути   тут 


4067Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: