Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: економіка
Автор: Прес-служба Держфінінспекції в Кіровоградській області
Дата: 22 червня 2012
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/economy/2012/06/22/na-scho-hvora-kirovogradfarmatsija-.htm
економіка, 22 червня 2012

На що хвора «Кіровоградфармація»?!

Прес-служба Держфінінспекції в Кіровоградській області

За словами великого комбінатора Остапа Бендера, автомобіль – це не розкіш, а засіб пересування. Напевне цієї ж думки було й керівництво комунального підприємства «Кіровоградфармація», коли на кошти, призначені для створення соціально-аптечних пунктів, придбало легковий автомобіль, нібито необхідний для перевезення медикаментів. Варто зауважити, що це комунальне підприємство має у своєму підпорядкуванні розгалужену мережу аптек (3 аптеки та 9 аптечних пунктів), ціни на ліки в яких максимально наближені до відпускних цін товаровиробників. 

Слід також врахувати, що на балансі КП вже є дві машини: ВАЗ 11183, що, за словами керівництва підприємства, неспроможний забезпечити товаром всі торгові точки, та ГАЗ 2752 (Газель), який з невідомих причин майже не використовується підприємством у господарській діяльності.

Таким чином жителі віддалених сіл Кіровоградщини ще довго можуть очікувати створення аптечного кіоску в їхньому населеному пункті, адже кошти, призначені для цього, вже витрачені.Отож аби придбати необхідний лікарський засіб, селянам треба їхати до районного центру.

Держфінінспекція в Кіровоградській області під час перевірки фінансово-господарської діяльності КП “Кіровоградфармація” виявила порушень на суму понад 88 тис.грн., із яких 67 тис.грн. використані не за призначенням, тобто у невідповідності до вимог Бюджетного Кодексу України, Програми соціально-економічного розвитку Кіровоградської області тощо. До речі, цих коштів вистачило б на створення нового аптечного пункту в одному із населених пунктів області.

За порушення законодавства, що регламентує ведення фінансово-господарської діяльності, два працівники підприємства притягнуті до адміністративної відповідальності. Про результати ревізії поінформовано правоохоронні органи та голову Кіровоградської обласної ради.


4639Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: