Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: дозвілля
Автор: Прес-служба У ДСНС в Кіровоградській області
Дата: 8 квітня 2016
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/ease/2016/04/08/maibutnih-robitnikiv-navchili-oberezhnomu-povodzhennju-z-vognem-ta-poznaiomili-z-profesieju-rjatuvalnika.htm
дозвілля, 8 квітня 2016

Майбутніх робітників навчили обережному поводженню з вогнем та познайомили з професією рятувальника

Прес-служба У ДСНС в Кіровоградській області


Пожежі, вибухи, аварії, руйнації… Людину на життєвому шляху підстерігає безліч лих. Щодня ми користуємось звичними речами -  електричними приладами, сірниками, запальничками, - не уявляємо собі життя без побутового газу. Але щойно ми забуваємо про правила безпечного поводження з ними, неодмінно трапляється лихо. Наприклад, пожежі є найрозповсюдженішим видом надзвичайних подій на території регіону і трапляються вони, в основному, через порушення громадянами правил пожежної безпеки. Щоб лихо в оселі кіровоградців приходило якомога рідше, рятувальники не лише ліквідують наслідки надзвичайних подій, а й проводять активну просвітницьку роботу. Зокрема для молоді влаштовують інтерактивні навчальні заходи. 


7 квітня рятувальники навчали правилам безпеки учнів Кіровоградського вищого професійного училища №4. 


Під час заходу майбутнім автослюсарям, електромонтерам та електрогазозварювальникам розповіли про роботу пожежно-рятувальної служби та про завдання, які щодня доводиться виконувати бійцям чергових караулів. Окрім цього, молоді показали бойовий одяг, розповіли, як його одягати та яку важливу роль він відіграє для захисту життя пожежних. Багато хлопців і дівчат виявили бажання приміряти його на себе. 


Ведуча акції, капітан служби цивільного захисту Аліна Бакай особливий акцент зробила на тому, як безпечно поводитися у побуті та у випадку різноманітних непередбачуваних ситуацій. Про боєприпаси  минулих воєн, які ще досить часто знаходять люди на території нашої області, та заходи безпеки у поводженні з ними розповів фахівець групи піротехнічних робіт Управління з надзвичайних ситуацій. Він також продемонстрував муляжі деяких вибухонебезпечних предметів. 


Учні залюбки погодились взяти участь у конкурсах: хто швидше одягне боївку, протигаз або влучно поцілить пожежним рукавом. Це була нагода на певний час відчути себе представниками відважної професії. На завершення зустрічі учням роздали листівки з правилами поводження у екстремальних ситуаціях.


Учні та викладачі училища подякували рятувальникам за цікаву й змістовну програму заходу та висловили сподівання на нову зустріч. Переконані, що на згадку про візит працівників Служби «101» у юних  громадян залишаться не лише яскраві враження, а й міцні знання з безпеки.



3348Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: