Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: дозвілля
Автор: Катерина Шевченко, Кіровський РВ м. Кіровограда КВІ УДПтС України в Кіровоградській області
Дата: 4 квітня 2016
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/ease/2016/04/04/zasudzhenim-pro-berkuloz-ta-snid.htm
дозвілля, 4 квітня 2016

Засудженим про туберкульоз та СНІД

Катерина Шевченко, Кіровський РВ м. Кіровограда КВІ УДПтС України в Кіровоградській області


Туберкульоз є актуальною медико-соціальною проблемою не тільки в Україні, а й в усьому світі. У 1993 році Всесвітня організація охорони здоров’я оголосила туберкульоз глобальною загрозою людству. Ситуація з туберкульозом в Україні дуже складна – починаючи з 1995 року зареєстровано епідемію туберкульозу.


Тож, днями  працівники Кіровського районного відділу м. Кіровограда кримінально-виконавчої інспекції, спільно із засудженими, які перебувають на обліку, відвідали обласну бібліотеку для юнацтва ім. О.М. Бойченка, де був проведений захід, присвячений проблемі захворювання на туберкульоз та СНІД.


На захід були  також запрошені  О. Гончаренко - голова міської організації Червоного хреста України, А.Щаслива - лікар-фтизіатр Кіровоградського обласного протитуберкульозного диспансеру та І. Луняченко - лікар-епідеміолог Обласного центру профілактики та боротьби з ВІЛ-СНІД.


Ситуація зі станом здоров’я значною мірою обумовлена низьким рівнем знань переважної більшості людей щодо закономірностей формування, збереження і зміцнення власного здоров’я, легковажним і нерідко безвідповідальним ставленням до цієї цінності, якою нагородила людину природа. 


Лікарі розповіли про основні клінічні прояви туберкульозу та особливості комплексного лікування хворих, а також наголосили, що розвитку туберкульозу також сприяє ВІЛ-інфікування, адже ВІЛ-інфіковані особи набагато частіше хворіють, тому що ВІЛ пригнічує імунну систему організму. 


Присутні дізналися про шляхи інфікування СНІДом та прийшли до висновку, що профілактичне обстеження та, в разі необхідності, вчасне звернення до лікаря - може врятувати людині життя.




3335Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: