Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: дозвілля
Автор: Тетяна Коханенко, Кіровоградська установа виконання покарань управління ДПтС України в області (№14)
Дата: 28 березня 2016
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/ease/2016/03/28/kirovogradske-internet-telebachennja-pro-spilni-proekti-penitentsiariiv-i-vchiteliv.htm
дозвілля, 28 березня 2016

Кіровоградське інтернет-телебачення про спільні проекти пенітенціаріїв і вчителів

Тетяна Коханенко, Кіровоградська установа виконання покарань управління ДПтС України в області (№14)


24 березня на Кіровоградському телебаченні відбулося інтерв’ю із завідуючою відділом мистецтв КОНУБ ім. Д. Чижевського Світланою Ушаковою. Предметом розмови став договір про соціальне партнерство між бібліотекою, ВЗШ № 38 та Кіровоградською установою виконання покарань (№ 14) у сфері соціально-психологічної роботи, спрямованої на подальшу ресоціалізацію неповнолітніх, що тримаються на даний момент під вартою в установі. 

            

Ініціатива створення кінолекторію на базі екстернатного відділення належить педагогам школи і небайдужим до людських доль представникам культурно-мистецької громадськості міста. Програма показу проблемних кінострічок з урахуванням вікових особливостей реципієнтів узгоджувалась із фахівцями установи. До перегляду й обговорення запрошувались, окрім педагогів та інспекторів Кіровоградської УВП (№ 14), журналісти й студенти-практиканти, що висвітлювалось на шпальтах «Народного слова» та в міській радіопередачі. 

              

На практиці – це насамперед створення позитивної психологічно-довірчої атмосфери, значний інформаційно-просвітній сегмент у лекційно-презентаційній формі, і, відповідно, обговорення на дискусійних засадах порушених у стрічках морально-етичних проблем. Окрім цього, в межах спільного робочого плану у форматі «захід-дубль» стрічки демонструвались та обговорювались із контингентом учнів-засуджених базової школи у Кіровоградській виправній колонії (№ 6). 

              

Слід нагадати, що задум створення кінолекторію не виник спонтанно: кіномистецтво активно задіювалось як додатковий візуалізований програмовий матеріал навчальних консультацій екстернату, а також демонстраційний засіб в освітньо-виховних заходах відділення соціально-психологічної служби обох міських установ виконання покарань. 

              

У розмові на телебаченні доречно згадались і три безпрецедентні пересувні мистецькі виставки («Єлисаветгра»/відділ мистецтв) з проведеними майстер-класами живопису (Ольга Краснопольська) та української витинанки (Лариса Гарбузенко), Куценківські читання із залученням науковців краю (Л. Михида, Юрій Митрофаненко), дві зустрічі з культовим українським письменником Олександром Жовною і феєричні виступи муніципального камерного хору Юрія Любовича. Якщо скористатися метафоричним словом Світлани Ушакової, усе перелічене й проведене за неповні чотири місяці, можна порівняти із посівом зерен доброго, розумного і красивого – зі сподіванням змінити світ на краще.



3455Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: