Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: культура
Автор:
Дата: 24 червня, 18:52
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/culture/2024/06/24/simvol-schastja-svoimi-rukami.htm
культура, 24 червня, 18:52

Символ щастя своїми руками


Краса і сила українського народу – в його самобутніх традиціях, які передаються через покоління. Підкова – символ успіху і щастя. У різних європейських народів підкова – символ удачі. Підкова – це древній символ, який символізує родючість і благоденство.


  «Підкова щастя» під такою назвою пройшла творча майстерня у бібліотеці-філії №10, яку провели  бібліотекарі для учнів Завадівської гімназії та всіх охочих. Діти власноруч створювали свою підкову щастя з доступних матеріалів. Учасники майстерки  виготовляли  підкову з картону, обмотуючи її шпагатом . Декорували кожен за власним бажанням та політом своєї фантазії. Підкова може нести безліч функцій, а залежить це від елементів якими її декорували.Кожен з яких має своє символічне значення і смислове навантаження. Це суміш круп, насіння гарбуза, квасоля, кукурудза,  гроші. По повір’ю, даний предмет приносить здоров’я, щастя, любов і багатство, але не кожен знає, як правильно її повісити. Про все це дітям розповіли бібліотекарі  під час творчої майстерні.


Щоб зроблена підкова дійсно вважалася оберегом, головне – робити її з душею, настроїти себе на добро. Нехай ці обереги принесуть мир і затишок у кожну українську домівку.


1498Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: