Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: культура
Автор:
Дата: 24 червня, 18:56
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/culture/2024/06/24/-vivchai-ta-rozriznjai-informatsiina-gramotnist-.htm
культура, 24 червня, 18:56

«Вивчай та розрізняй: інформаційна грамотність»


Інтернет прийшов у життя наших дітей, ставши невід'ємною частиною найближчого оточення. Сьогодні вкрай важливо підготувати молоде покоління до сприйняття різнопланової інформації, навчити їх розуміти, усвідомлювати наслідки її впливу на психіку. Кожен має оволодіти механізмом критичного осмислення і корегування інформації, уміннями інтерпретувати, аналізувати та оцінювати інформаційні матеріали.

        

З цією метою, 20 червня працівники бібліотеки-філії №15 провели медіазаняття «Вивчай та розрізняй: інформаційна грамотність». Бібліотекар читальної зали ознайомила дітей з поняттями: мас-медіа, фейки, інформація і пропаганда, а також розкрила питання про вплив інформації та її усвідомлене споживання, механізми маніпуляції, надала базові інструменти перевірки інформації та критичного мислення. Учасників навчали, як виявляти маніпуляції, як розпізнати фейкові новини та порушення стандартів інформаційної журналістики. Діти з інтересом сприймали нову інформацію, активно виконували практичні завдання. Тому заняття стало не тільки інформативним, але й дуже цікавим та позитивним.

            

Сподіваємося, що наше заняття буде сприяти збільшенню кількості людей, які  володіють навичками медіаграмотності, і у результаті – якісно зміниться підхід представників громади до сприйняття та оцінки інформації.


1804Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: