Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: культура
Автор:
Дата: 26 квітня, 17:02
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/culture/2024/04/26/zustrich-z-likvidatorami-avarii-na-chaes-nasha-zemlja-nashe-zhittja-.htm
культура, 26 квітня, 17:02

Зустріч з ліквідаторами аварії на ЧАЕС «Наша земля – наше життя»


26 квітня, уміжнародний День пам’яті про чорнобильську катастрофу, відбулася зустріч користувачів бібліотеки №5 з ліквідаторами аварії на ЧАЕС «Наша земля – наше життя».  На зустріч завітав наш читач – ліквідатор Пєрвий Дмитро Михайлович. З його спогадів користувачі дізналися про події у Зоні під час його там перебування. Враження від розповіді підсилив перегляд відеофільму «Чорнобиль. Як це було».


Чорнобиль… Сьогодні це слово знає увесь світ.Важким колесом «прокотилась» Україною аварія на Чорнобильській атомній станції. Для України, для всіх, хто причетний до трагедії, життя поділено на дві частини: до 26 квітня 1986 року і після нього. Цим частинам у народі вже дано назву – два кольори часу.


Користувачі ознайомились з відповідною літературою на книжковій виставці-спогаді «Чорнобиль: трагедія, подвиг і пам'ять».


Представники громади мікрорайону Кущівка висловили глибоку повагу і подяку всім, хто зробив вагомий внесок у справу подолання наслідків Чорнобильської катастрофи. Присутні побажали здоров’я та довголіття, життєвої енергії, щастя, миру та добра ліквідаторам. 


На жаль, все менше залишається учасників тих подій, але сьогодні наш обов’язок – пам’ятати про учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, які є прикладом мужності, самовідданості та високого професіоналізму. Їхній подвиг є прикладом життєвої мудрості та громадянської позиції для нащадків.


Пам'ять... Пам'ять... Це єдине, що ми можемо віддати героям, які за покликом рідної землі вступили у пала¬ючий реактор на захист рідного народу. Ці люди, не шкодуючи сил і життя, виконали присягу на вірність народові України.  Вічна слава героям! Вічна слава!


Детальніша інформація на сайті бібліотеки:http://surl.li/szozn


650Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: