Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: культура
Автор:
Дата: 5 червня 2023
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/culture/2023/06/05/kanikuli-u-chizhevskogo.htm
культура, 5 червня 2023

Канікули у Чижевського


Цього року, попри війну, Обласна універсальна наукова бібліотека імені Дмитра Чижевського оновила традиційну програму літнього відпочинку дітей «Будь на часі з бібліотекою». Вона налічує 60 різноманітних заходів для дітей різного віку. 


Серед них майже двадцять майстер-класів, які сприяють розвитку уяви, творчої фантазії та дрібної моторики. Науково доведено, що від розвитку дрібної моторики прямопропорційно залежать розвиток інтелекту, мовлення, уваги, уяви та пам'яті. Тож бібліотека пропонує дітям майстер-класи з різних технік образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтва, паперопластики таквилінгу:«Тваринка-веселинка», «Чудасії-Мармусії», «Академія пана Клякси», «Веселі акварелі», «Створюємо натюрморт»,  «Колаж побажань», «Квітковий дивограй» та інші.


Діти різного віку із задоволенням беруть участь у різноманітних спортивно-інтелектуальних змаганнях, як-то екоквести «Пригоди в школі Природи» та «Вода - стихія та надія», інтелектуально-розважальних іграх, як «Краєзнавчі цікавинки», «Секрети людського тіла», «Альтернативні джерела енергії», «А що в аптечці?», «Школа шпигунів», «Як працюють детективи. Чому за відбитками пальців можна визначити особу?»  та інших.


Інтернет-центр бібліотеки влаштовує дітям чудові віртуальні екскурсії в Музей коштовностей України, стародавнє  місто Острог, на легендарний козацький острів Хортиця, а ще в Діснейленд, Музей сучасного мистецтва у Парижі та один з туристичних центрів Індії – рожеве місто Джайпур.


Діти знайомляться з бібліотекою і тим багатющим книжковим фондом, що зберігається в ній. Особливо велике захоплення викликають в них рідкі та цінні видання. «Мовна майстерня» запрошує на тренінги англійської з використання інтерактивної дошки. На дітей чекають настільні та рухливі ігри, пазли, вікторини, голосні читання, презентації, мультфільми і ще багато цікавого, корисного та яскравого.


Чекаємо усіх в бібліотеці Чижевського!


                

1514Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: