Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: культура
Автор:
Дата: 23 лютого 2023
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/culture/2023/02/23/slova-u-ridnii-movi-kviti-kalinovi.htm
культура, 23 лютого 2023

Слова у рідній мові – квіти калинові


Наша рідна українська мова – одна з найбагатших і наймелодійніших мов світу. Її порівнюють з калиною, бо вона така ж красива, як народний, улюблений символ українців, її порівнюють зі співом солов'я, бо лине вона, як ніжна пісня співучого соловейка. 21 лютого з нагоди Міжнародного дня рідної мови, працівники бібліотеки-філії №8 завітали до Комунального закладу «Навчально-реабілітаційного центру Кропивницької міської ради", щоб провести ГраВІКон «Слова у рідній мові – квіти калинові».


Бібліотекарі розповіли про історію виникнення свята рідної мови та про тих, хто зберігаючи мову предків, став на захист рідного слова в своїх творах: І.Франко, Л.Українка, Б.Грінченко, М.Куліш, О.Олесь… Тих, хто зберіг рідну мову в часи лихоліть. 


Юні шанувальники рідного слова з задоволенням пригадали прислів‘я та приказки у конкурсах «Розминка» та «Всезнайко». Також діти з задоволенням відгадували кросворд «Знавці рідної мови». 


Не залишились без дискусій і обговорень ребуси «Таємниці рідної мови», а також українські скоромовки, які учні весело швидко вимовляли один поперед одного. 


В умовах, які склалися у нашій країні, українська мова набула особливої ваги – вона стала символом миру і єднання нації.А головне – звучала щира, рідна, казкова, барвиста українська мова, адже любити, шанувати і плекати рідну мову – святий обов’язок кожного українця.


771Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: