Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: культура
Автор: Бібілотека-філія №12
Дата: 7 жовтня 2022
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/culture/2022/10/07/u-sviti-superkrutih.htm
культура, 7 жовтня 2022

У світі суперкрутих

Бібілотека-філія №12


Тема булінгу була і є важливою темою для обговорення. Її можна зустріти всюди: у школі, на вулиці, у розмові з кимось чи в інтернеті. З тим як швидко розвиваються наші технології, зростає й гостре питання на цю тему. Діти, які потерпають від булінгу, можуть соромитися про це казати. Одні не розповідають тому, що соромляться, інші - тому, що не хочуть засмучувати батьків. Батьки, які мають довірливі стосунки з дітьми і говорять з дитинства про те, що такими речами треба ділитися, мають більше шансів почути від дітей, коли щось не так. Але які б ви не були батьки - завжди є шанс, що дитина не розповість з тих чи інших причин.

    

Тож чи не найкращими помічниками в цьому можуть стати сучасні книги про булінг. В них – кілька порад для батьків, які хочуть попередити проблему або пом’якшити її наслідки. Такими книгами є твори норвезької письменниці Аудгільд Сульберг, знайомство з якими відбулося у  бібліотеці-філії для дітей №12 МЦБС міста Кропивницького.

     

Ці книги для підлітків, яким так не просто у колективі.... Адже вік такий, коли кожен себе вважає супер-крутим, не помічаючи, що поруч такі ж діти, як і він сам! Читачі бібліотеки дізналися про головну героїню Анне Беа – семикласницю, тиху і спокійну дівчинку, яка доволі часто стає об’єктом нападок вищої касти класу – суперкрутих дівчаток, зокрема їхньої лідерки Теї. Вони постійно знущаються із зовнішнього вигляду Анне Беа, її недоліків (дівчина носить товстезні окуляри) та її прагнення до навчання. Однак в Анне є найкращий друг Нільс, який підтримує дівчину в усіх її прагненнях, тітка Муна, здатна знайти вихід з будь-якої ситуації, і ще декілька інших дівчат школи, які потерпають від знущань суперкрутих. Разом вони вирішують провчити Тею та її компанію і виграти шкільний конкурс талантів...

  

Книги Аудгільд Сульберг - це історії про дорослішання та розвиток, засвоєння цінних життєвих уроків, які нерідко стають навіть важливішими за шкільні. Для декого шкільні роки пов'язані з вечірками, романтикою першої закоханості та друзями. А для когось, як для Анне Беа, кожен день в школі — це справжнє випробування. Читайте  підліткову прозу — те, що виховує та підтримує молодих людей в їх шкільні роки.


1179Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: