Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: культура
Автор:
Дата: 23 вересня 2022
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/culture/2022/09/23/blikfang-kirovogradschina-incognita-za-lashtunkami-taemnits-.htm
культура, 23 вересня 2022

Блікфанг «Кіровоградщина Incognita: за лаштунками таємниць»


Блікфанг у перекладі з німецької – «зупини погляд», саме тому бібліотекарі центральної міської бібліотеки ім. В. Панченка запропонували своїм користувачам зупинити свої поглядина рідній Кропивниччині.


Розповіді бібліотекаря про незамерзаюче озеро Берестувате – найбільшу загадку Чорного лісу;Мильгунівський курган «Лита Могила»; казкові скелі Лозуватки; Урочище Каскади; ландшафтний заказник Урочище Шумок біля Бобринця; загадкові менгіри – Межові камені у Компаніївському районі;ландшафтний заказник «Монастирище», який ще називають «Український Стоунхендж»;найдовшу в Європі вузькоколійку у Гайвороні та багато інших цікавих місцин - для багатьох стали справжнім відкриттям. 


Книжкова виставка, на якій були представлені видання про туристичні перлини нашого краю, доповнила розповідь.


Про парові та водяні млини нашого краю, будівлі яких ще й досить збереглись, присутні дізнались, переглянувши відеопрезентацію.


На зупинці, присвяченій Кіровоградщині мистецькій,із задоволенням ознайомились з архітекторами, художниками, які формували обличчя наших міст.


Пройшлися літературними стежками, побували на Хуторі Надія та інших місцях, пов’язаних  із письменниками-земляками.


Користувачі переглянули слайд презентацію «Місто-сюрприз», присвячену дню народження нашого міста, створену як українською, так і англійською мовами.


Дякуємо Богові що у нас є така неймовірна країна і неймовірна Кіровоградщина – регіон, повз який багато людей проїжджають, не відаючи, що тут є безліч загадкових місць, отже відкривайте свою Батьківщину!


555Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: