Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: культура
Автор: Бібліотека №1
Дата: 25 травня 2022
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/culture/2022/05/25/-hochu-schob-nikoli-ne-zacherstvilo-sertse-mihailo-stelmah-.htm
культура, 25 травня 2022

«Хочу, щоб ніколи не зачерствіло серце. Михайло Стельмах»

Бібліотека №1


Літописець Поділля. Саме так називали українського письменника, драматурга, фольклориста, педагога та кіносценариста Михайла Стельмаха. 


Цього року українці відзначають 110-ти річчя від дня народження видатного митця. З цієї нагоди працівники бібліотеки-філії № 1 організували для своїх відвідувачів літературний портрет «Хочу, щоб ніколи не зачерствіло серце. Михайло Стельмах». Михайло Опанасович є автором близько 40 прозових та поетичних видань, серед яких є багато книжок для дітей. Найвідомішими його творами є «Велика рідня», «Кров людська — не водиця», «Хліб і сіль», «Правда і кривда», «Дума про тебе», «Гуси-лебеді летять», «Чотири броди». Значну увагу у своїй творчості він приділяв українському фольклору.Народні пісні, прислів’я, вірування, приказки, афоризми, дотепні вислови, колядки, щедрівки – це своєрідні витоки романів, що збагачують поетику творів Стельмаха, увиразнюють його психологію. Окрім творчості він займав і активну громадянську позицію: був депутатом Верховної Ради СРСР та академіком АН УРСР, входив до Спілки письменників України.


1283Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: