Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: культура
Автор: Бібілотека-філія №12
Дата: 7 червня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/culture/2021/06/07/malii-gromadjanin-svitu.htm
культура, 7 червня 2021

Малий громадянин світу

Бібілотека-філія №12


З закінченням навчального року по­чинаються довгоочікувані літні кані­кули! Літо – найулюбленіша пора всіх дітей. Але навіть найцікавіший відпочинок не можна уявити без книжки. Літнє читання – чудовий час для розширення кругозору дітей та їх творчої уяви. Бібліотека-філія для дітей №12 має широкі можливості для того, щоб зробити дозвілля дитини не тільки приємним і цікавим, а й змістовним. Нещодавно наша книгозбірня приєдналась до участі у Міжнародному освітньому проєкті  про  Цілі сталого розвитку для працівників культурно-освітніх закладів України. 17 Глобальних Цілей сталого розвитку – це ключові напрямки розвитку нашої планети,  що у 2015 році були ухвалені на Саміті ООН. Польща та Україна також підписали Порядок денний ООН і заявили про готовність до 2030 року реалізувати 17 Цілей сталого розвитку, які покликані усім світом здійснити глобальні і якісні зміни у соціальних, економічних та екологічних сферах.  Саме з метою допомогти дітям, їх мамам, бабусям розібратися, що вони можуть зробити для інших, для себе, для середовища, бібліотечні працівники літні читання розпочали з презентації книги «Малий громадянин світу».

      

Книга складається з  п’ять дивовижних пригод відважних мандрівників: сови Поли, кішки Толи і невгамовного песика Непосидька. Кожна з казок стосується принаймні однієї з 17 Глобальних Цілей сталого розвитку. Читачі книги разом із невтомними мандрівниками двічі побувають в Індонезії, завітають у Пакистан, згодом із Чехії перенесуться до Америки, де їх чекають неймовірні і повчальні пригоди. Казки покажуть, як наші дії можуть позитивно впливати на суспільство та  планету.  Сьогодні читаємо першу казку – «Захисний щит. Про здоров’я та пригоди у тропічному лісі».

    

Прочитавши книгу, хлопчики та дівчатка зрозуміють, що  абсолютно усі можуть здійснювати прості дії,  які покликані зробити життя людей безпечнішим, здоровішим і справедливішим!


1557Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: