Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: культура
Автор:
Дата: 27 квітня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/culture/2021/04/27/-naibilsha-jaderna-tehnogenna-katastrofa-v-sviti-.htm
культура, 27 квітня 2021

«Найбільша ядерна техногенна катастрофа в світі»


У бібліотеці №5 МЦБС м. Кропивницького відбулося інтерв’ю з ліквідаторами аварії на ЧАЕС «Найбільша ядерна техногенна катастрофа в світі». 


26 квітня 1986 року сталася страшна катастрофа, яка змінила весь світ – вибухнув реактор Чорнобильської АС. Трагедія забрала тисячі життів, а скільки забрала невидимо – ніхто не рахував. Безліч людських доль зламалися під тягарем жахливих наслідків – адже у десятки разів збільшилася кількість онкохворих, а також випадків народжень дітей з тяжкими генетичними мутаціями, що проявляються у фізичних і нервово-психічних хворобах.  Постійні читачі бібліотеки, ліквідатори Неділько Олександр Миколайович і Пєрвий Дмитро Михайлович поділилися спогадами про перебування біля палаючого реактора, розповіли, як живеться їм та їх друзям сьогодні. Олександр Миколайович подарував бібліотеці 12 книг про Чорнобильську трагедію та кілька примірників журналу «Чорнобилець Придніпров’я». Користувачам найбільше сподобалась книга «Звізда Полин або запланована катастрофа» заслуженого журналіста України Івана Кірімова. 

    

Юнаки, що були присутні на зустрічі, ознайомились з літературою з книжкової виставки-попередження «Чи пробачить нам планета?» і замислилися про сучасний стан нашої планети. 


Книжки про Чорнобильську трагедію стають актуальними не лише напередодні річниці аварії, але й тоді, коли ви у собі відкриваєте відчуття взаємозалежності власних, здавалося б, незначних дій, та крихкості навколишнього світу.


Детальніша інформація на сайті нашої бібліотеки: http://biblioteka-filiya5.edukit.kr.ua/


2029Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: