Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: культура
Автор: Анна Бородавкіна, бібліотекарка відділу соціокультурної діяльності
Дата: 1 березня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/culture/2021/03/01/do-150-richchja-vid-dnja-narodzhennja-lesi-ukrainki.htm
культура, 1 березня 2021

До 150-річчя від дня народження Лесі Українки

Анна Бородавкіна, бібліотекарка відділу соціокультурної діяльності


25 лютого з нагоди відзначення 150-річного ювілею від дня народження видатної поетеси Лесі Українки головна книгозбірня області організувала низку заходів, присвячених життю та творчості геніальної дочки українського народу. Літературна спадщина Лесі Українки – органічна і невіддільна складова частина української літератури й культури.


Для проведення публічної лекції на честь ювілею було запрошено відомого вченого-літературознавця, завідувача кафедри української літератури Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка, доктора філологічних наук, професора Григорія Дмитровича Клочека. Запис зустрічі ви можете переглянути за посиланням: https://fb.watch/3UpnakV4Df/ 


В рамках святкування річниці від дня народження видатної поетеси бібліотека Чижевського оголошує конкурс з популяризації творчості Лесі Українки «Я в серці маю те, що не вмирає» для публічних бібліотек області.


Конкурс проводиться за номінаціями:


- «Власне есе за творчістю Лесі Українки»;

- «Буктрейлер за творами Лесі Українки»;

- «Відеопоезія за творами Лесі Українки».


За більш детальною інформацією звертатися: [email protected]; (0522)35-13-49 (науково-методичний відділ).


Працівники відділу обслуговування користувачів запустили в соціальних мережах поетичний онлайн-челендж «Читаємо вірші Лесі Українки». Для публічного читання бібліотекарі обрали вірш «Contra spem spero!» – творче кредо поетеси, у якому звучить заклик до переборення життєвих труднощів. Приєднатися до челенджу може кожен, хто опублікує власне відео з декламуванням вірша Лесі Українки на своїй сторінці в Facebook, зазначивши хештег #читаємовіршіЛесіУкраїнки. Запрошуємо до участі! https://fb.watch/3UpBgAm3pe/ 


Працівники відділу документів іноземними мовами в рубриці «Слухаємо та читаємо разом» запустили публічні онлайн читання віршів Лесі Українки англійською мовою. Переходьте за посиланням та насолоджуйтесь чудовою поезією:

https://www.facebook.com/100000029113351/videos/5491998927477690/ 


Шановні читачі! Завітавши до нашої книгозбірні, ви можете переглянути тематичну книжкову виставку «Я жива, я буду вічно жити…», де представлено матеріали про життя і творчість видатної поетеси.


Також пропонуюємо усім охочим перевірити свої знання за допомогою онлайн вікторини «Леся Українка – символ незламності українського духу». 


Детальніше за посиланням. Код доступу 1585350

https://naurok.com.ua/test/join?ga


Леся Українка прожила складне життя. Доля подарувала їй щастя залишити свій слід на землі, на якій поетеса народилася і яку прославила. Вона була наділена високим благородним обов’язком – вірно служити людям, віддаючи свої сили, знання, енергію, талант боротьбі за краще майбутнє. Притаманні поетесі терплячість, самостійність та витримка – риси, які допомагали їй у праці та нестримній боротьбі за справедливість для українського народу.


Шановні читачі, долучайтесь до наших заходів, переглядайте відео, завітайте до бібліотеки та доторкніться до прекрасного, адже пізнання безперервне.



2151Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: