Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: культура
Автор: Вікторія Талашкевич
Дата: 14 березня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/culture/2019/03/14/multiplikatsiinii-marafon-trivae-doluchivsja-kremenchuk-.htm
культура, 14 березня 2019

Мультиплікаційний марафон триває - долучився Кременчук!

Вікторія Талашкевич

Щоб підвищити активність молоді під час цьогорічних Президентських та Парламентських виборів автори і авторки проекту «реАнімація виборців» придумали навчити юнацтво... створювати мультфільми! У тому числі воркшоп пройшов у Кременчуцькому вищому професійному училищі №7.


- Анімація використовується як сильний терапевтичний та мотиваційний інструмент, а створені у результаті мультфільми будуть опубліковані у соціальних мережах та виконають роль агітаційних матеріалів в активізації молоді, - розповідає координаторка проекту на Полтавщині Олена Несторова. За її словами, головна мета проекту – привернути увагу молодіжної аудиторії до важливості свідомого голосування із подальшою їх активною участю у виборчому процесі через створення мультиплікаційних фільмів. Воркшоп із анімації для учнів та учениць у Кременчуці провели експерти столичної студії «Ridni Animation», яку очолює Родіон Шуб.

Оскільки молодь належить до тієї вікової групи, яка найбільш прихильно ставиться до демократичного розвитку України, то їх небажання брати участь у політичному житті країни викликає занепокоєння. Серед причин низької участі молоді у районах у виборах можна відмітити недостатню віру юнацтва у важливість їхнього голосу, нерозуміння політичних процесів та відсутність паралелей між тими процесами та життям і добробутом на місцях.

- Юнацтву бракує інформації про їхні виборчі права, не вистачає впевненості у тому, що їх голос - значущий, а це означає, що тільки через інформування молодь замотивувати неможливо. Треба дати їм інструмент, який допоможе відчути, що доля виборів та доля країни - у їхніх руках, - розповідає Олена Нестерова. І від імені організаторів дякує керівництву навчального закладу за підтримку та активну участь у проекті та пропонує переглянути створений мультфільм:

Нагадаємо, що проект «реАнімація виборців» втілює громадська організація «Турбота» за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні на теренах Кіровоградської, Черкаської та Полтавської областей. Партнери проекту - громадська організація «Культурний діалог» (м. Кременчук) та громадська організація «Fly Media» (м. Черкаси).

2307Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: