Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: культура
Автор:
Дата: 18 квітня 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/culture/2017/04/18/v-pam-jat-pro-zhittja-i-tvorchist-vasilja-ostapenka.htm
культура, 18 квітня 2017

В пам'ять про життя і творчість Василя Остапенка


Сьогодні - 5-і роковини від дня смерті беззмінного головного художника Кіровоградського академічного обласного театру ляльок  - Остапенка Василя Макаровича. 

  

Впродовж 42-х років майстер придумав сценографію майже до двохсот вистав і створив понад тисячу казкових персонажів, частина з яких і понині допомагає дітям розрізняти добро і зло, орієнтуватися у складних життєвих ситуаціях, вчить дружбі, взаємодопомозі, любові і патріотизму.

  

Багато вистав, оформлених художником, стали лауреатами міжнародних і українських театральних фестивалів. 

  

Роботи Василя Макаровича Остапенка експонувалися на художніх виставках у Києві, Москві, Тбілісі, Ташкенті, Празі. Твори митця зберігаються в Українському національному музеї театрального мистецтва, Центральному музеї ляльки UNIMA, Національному музеї театрального мистецтва Чехії, Кіровоградському обласному художньому і краєзнавчому музеях. 

  

Крім основної діяльності у театрі, Василь Макарович здійснив художнє оформлення десятків друкованих видань дитячої літератури.

  

За свої досягнення в розвитку театрального мистецтва, майстер отримав почесне звання "Заслужений працівник культури України", а в останній рік життя став лауреатом обласної премії імені О.Осмьоркіна.    

 

В пам'ять про життя і творчість Василя Макаровича, до 80-річчя від дня його народження, на будівлі театру буде встановлено меморіальну дошку.

  

Світла йому пам'ять.


3231Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: