Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: культура
Автор:
Дата: 28 березня 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/culture/2017/03/28/-taras-shevchenko-i-nash-krai-.htm
культура, 28 березня 2017

"Тарас Шевченко і наш край"


24 березня в приміщенні Кіровоградського обласного краєзнавчого музею відбувся захід «Тарас Шевченко і наш край», присвячений 203-й річниці з дня народження Кобзаря. 


До музею цього дня завітали учні Кіровоградського обласного комплексу (гімназія – інтернат - школа мистецтв) міста Кропивницький.         У своєму вступному слові старший науковий співробітник Мельник Володимир Юрійович зазначив, що березень в Україні часто називають Шевченковим. І це не випадково: щороку навесні Великий Кобзар приходить до нас і кожен раз новим і неповторним.

 

Безперечно, творчість Тараса Шевченка є духовною основою формування сучасної української нації. Для українців усіх наступних поколінь він став потужним джерелом національної свідомості та символом України.


На початку заходу вихованці Кіровоградського вищого професійно-технічного училища № 9 виразно читали авторські вірші про Тараса Григоровича, культурна спадщина якого і сьогодні хвилює, навчає, тривожить душі.


Молодший науковий співробітник відділу історії Дацька Валентина Василівна розповіла дітям про подорож Шевченка нашим краєм, маловідомі факти з життя Великого Кобзаря, зв'язок з прогресивними діячами Єлисаветградщини.


Учасники заходу ще раз пересвідчилися, що Тарас Григорович Шевченко - людина незвичайної долі й багатогранного таланту. Він пробуджував любов до своєї Батьківщини, кликав сильних на подвиги, вселяв у слабких надію і віру. Шевченко жив Україною, для її визволення писав своє безсмертне пророче слово, утверджуючи віковічні прагнення українського народу до волі.


       


3773Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: