Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор:
Дата: 14 березня 2023
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2023/03/14/japonija-vesna-i-chai.htm
суспільство, 14 березня 2023

Японія, весна і чай


У кожного народу є своя традиція зустрічі весни. Про те, як це відбувається в Країні сонця, що сходить, відвідувачам бібліотеки Чижевського розповілавикладачка Української чайної групи напрямку Урасенке «Чайна кімната» Тетяна Глотова.


В Японії люди з великою радістю зустрічають весну порою цвітіння сакури. Рожева сакура відомий символ Японії та японської культури. Традиція милуватися квітучими деревами виникла ще в III столітті. Але в той час японці милувалися не сакурою, а цвітінням сливи. 


Пані Тетяна влаштувала велику віртуальну екскурсію найстарішими храмами Японії, які збереглися до наших днів. Помилувалися будівлями та садами храмуYoshida-jinja Shrine, заснованого у 859 році. УKitanoTenmanguShrine, побудованому у 947 році, побачили, як гейші заварюють та пригощають відвідувачів храму традиційним японським чаєм під час проведення Фестивалю цвітіння слив. 


Але як же без чаю? На новій зустрічі слухачі дізналися про особливості вирощування чайних дерев, які сформувалися в Японії ще у VIII столітті. Фахівчинячайного дійства розкриладеякі секрети виробництвата правила пакування чаю, завдяки яким зберігається неповторний смак, аромат та користь найвідоміших сортів японського чаю сенча, матча.


Разом оглянули експозицію GenjiMuseum, якийприсвячений класичному роману початку ХІ століття «Повість про Генджі». Завітали у найвідомішийчайний дімNakamuraTokichiMainBranch, де змогли подивитися процес вирощування та виробництва чаю. Побачили як подають та продають вишуканий напій, ймовірно, унайстарішому чайному домі TsuenMainBranch, історія якого почалася ще з 1160 року.


Цикл зустрічей з викладачкою Української чайної групи напрямку Урасенке «Чайна кімната» ТетяноюГлотовоюпродовжується. Слідкуйте за нашими анонсами.

      

865Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: