Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор:
Дата: 17 листопада 2022
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2022/11/17/tut-vse-moe-zhittja.htm
суспільство, 17 листопада 2022

Тут все моє життя


Бенефіс композитора, поета «Мій рідний край, життя мого перлина» відбувся в бібліотеці-філії №10, а присвятили захід ювілярам Борису та Валентині Притулам – відомому на Кропивниччині музичному дуету «Лебедина вірність». Борису Васильовичу 1 листопада виповнилося 85 років, а його дружині 25 травня  - 80. Їх долі поєдналися десять років тому.


Борис Васильович – знана і шанована людина не тільки у нашому мікрорайоні, краї, а й в усій Україні. Композитор, хормейстер,поет, кандидат педагогічних наук, відмінник народної освіти, заслужений діяч мистецтв України.   Колектив бібліотеки-філії №10 співпрацює з чудовою творчою парою багато років, нас пов’язує багаторічна плідна праця. Чим більше ми пізнавали їх, знайомились з  життям подружжя, творчістю,тим більше захоплювалися талантом, ерудицією. А мрія ювіляра була написати і видати нові книги. І мрія збулася…

 

За останні чотири роки вийшли з друку три поетично-пісенні збірки Бориса Притули – «Ліричне багатоголосся» , «Україно, зоре непогасна!» та «Калиновий заспів». Подружжя бере участь у численних  творчих заходах нашої бібліотеки, багатьох бібліотеках міста, часті гості літературно-меморіального музею ім. Карпенка-Карого та ін. Дивовижна молодість душі, оптимізм і доброзичливість Притул роблять їх товариство бажаним і привабливим для багатьох.А найбільшим  подарункомбув  відеоперегляд зустрічі у 2020 році Бориса Васильовича та Валентини Тимофіївни з сином та онукамив бібліотеці «Щаслива родина – душа України». Хоч і проживають внуки в Канаді, а син працює в Одесі. Але вони душою разом.


Виставку «Тут все моє життя» присвячену Борису Притулі, колектив  готував особливим почуттям вдячності і постійно її поповнює. Світлини, документи, газетні і журнальні публікації, книги, брошури розповідають  про життя і творчість Бориса Васильовича.


Для присутніх  ювіляри підготували справжній концерт. Акомпанував  поет, композитор, бард, внутрішньо переміщена особа  -  Віктор Коваленко.Цикл віршів Б. Притули про війну, що зараз триває, зокрема «Пам’яті Василя Сліпака», нагадав про те, у який трагічний час ми живемо і якою дорогою ціною оплачується наша свобода. 

 

У пісенному доробку Б. Притули чимало творів, написаних на слова поетів-краян, зокрема В. Гончаренка, В. Ганоцького, В. Погрібного, О. Надутенко, А. Корінь та ін. Дует «Лебедина вірність» виконав їх з великим піднесенням.

 

Ювілярів Бориса та Валентину Притул вітав колектив бібліотеки, друзі, учні.Звучали найкращі слова вітання.

https://www.youtube.com/watch?v=oQFCQMv6Uc8


862Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: