Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: текст - Бондаренко Дар’я, фото - Савілович Денис
Дата: 13 липня 2022
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2022/07/13/kava-napii-chi-produkt-beauty-sferi-.htm
суспільство, 13 липня 2022

Кава – напій чи продукт beauty-сфери?

текст - Бондаренко Дар’я, фото - Савілович Денис
 Щовівторка протягом літа у Гончаренко Центрі відбуваються зустрічі на різну тему для підлітків віком 12-16 років у рамках проекту "Вступ до професії", що його впроваджує Кропивницький професійний ліцей сфери послуг і торгівлі. Вже пройшли заняття, під час яких хлопчики та дівчатка дізнавалися про професії майстра манікюру, перукаря, кравця-закрійника. Разом діти та дорослі фарбували волосся, робили патріотичний нейл-арт, створювали квіти зі стрічок, а оце прийшов час для... кави!

Чи знали ви, що каву можна використовувати не лише для пиття? Днями викладачка географії та біології Вікторія Стариченко, яка працює у згаданому навчальному закладі, показала дітям прості, але, в свою чергу, важливі аспекти догляду за шкірою рук за допомогою скрабів із кави.

Для такого дбайливого піклування за руками потрібно лише три інгредієнти: мед, олія (оливкова, або ефірні масла) і, звісно ж, кава. Яку взяти каву? Можна і свіжу мелену каву, і ту каву, яку ви вже заварювали у чашці чи у кавоварці, і тепер можна її використати для скрабу.

Отже, змішайте інгредієнти їх у довільній пропорції, щоб вийшла густа маса, і нанесіть на долоньки та пальці рук та помасажуйте їх. Після цієї процедури руки потрібно помити та зволожити руки кремом, щоб досягнути відмінного результату.

Пані Вікторія поділилася історією, як ще студенти Професійного ліцею сфери послуг і торгівлі використовують каву.

«Кава – дуже цікавий продукт. Його можна використовувати як забажаєте. Ми, наприклад, фарбували волосся кавою. Модель мала до того фарбоване пошкоджене волосся, після такої процедури воно стало сяючим, ніби дівчина щойно вийшла з салону», - поділилася секретами вчителька.

Тож, не так важливо що саме ви робите з кавою, але важливо яку користь вона вам приносить!

1648Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Надія Ткачук14 липня 2022 23:06
0
Зазначені заходи пані Вікторія проводила в ліцеї в рамках STEM-проєкту професійного спрямування "Цікавий світ кави". Наші учні, які здобувають професію "Перукар (перукар-модельєр)", ще виготовляли прикраси для волосся із зерен кави, а при презентації результатів дослідження дізналися ще багато цікавого: і де росте кава, і які сорти вирощують, і про перші кавярні, про популярні торгові марки в Україні, рецепти заварювання кави у різних регіонах світу,почули вислови про каву і склали сенкан з теми "Кава". Дуже цікава робота,тому що організована творчим викладачем!
Відповісти
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: