Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Юлія Олейніченко, відділ документів з економічних, технічних та природничих наук
Дата: 17 червня 2022
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2022/06/17/informatsiina-platforma-z-pitan-pratsi-zarplata-bjudzhetnikiv.htm
суспільство, 17 червня 2022

Інформаційна платформа з питань праці: зарплата бюджетників

Юлія Олейніченко, відділ документів з економічних, технічних та природничих наук


Зустріч з начальницею відділу з питань експертизи умов праці управління Держпраці у Кіровоградській області Оленою Хіміч  відбулася у рамках реалізації проєкту «Інформаційна платформа з питань праці». Тема зустрічі  -  «Оплата праці працівників бюджетної сфери».


В соціально-трудових відносинах між роботодавцем і робітником одним з ключових питань є питання розміру оплати праці, оскільки саме вона дає змогу працівникові створити гідні умови життя для себе та своєї родини. За словами фахівчині, не втрачають свою актуальність питання щодо грошової мотивації та проблем тарифної сітки в бюджетному секторі. 


Експертка зазначила, що вже не один рік спостерігає низький рівень заробітної плати більшості працівників бюджетних організацій, невідповідність між встановленою державою мінімальною заробітною платою та тарифною сіткою. В оплаті праці саме бюджетників прослідковується дисбаланс у рівнях зарплатні працівників різних кваліфікацій,  які виконують різну за складністю роботу.Спікерказосередила увагу на статті 95 «Кодексу законів про працю України», який регламентує мінімалку і дала пояснення пропорядок та умови проведення індексацiї зарплатні.


Крім того, мова йшла про строки виплати заробітної плати в умовах воєнного стану;особливості оплати роботи у святкові і неробочі дні;особливості і порядок обчислення середньої заробітної плати;умови та підстави для проведення преміювання працівників;оформлення працівникам грошових виплат за невикористані щорічні відпустки тощо.


Фахівчиня відповіла на численні запитання присутніх, які стосувалися забезпечення об’єктивної диференціації заробітної плати; порядку преміювання працівників, які виконують свою роботу  дистанційно;умов оформлення ВПО у бюджетних установах на неповний робочий день;зміни формування тарифних умов оплати праці тощо.


Відео заходу можна подивитись на бібліотечних сторінках у Facebook та YouTube:

https://www.facebook.com/watch/live/?ref=search&v=541060207576283

https://www.youtube.com/watch?v=fNCazNK-two

       


1424Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: