Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Кіровоградський обласний центр зайнятості
Дата: 11 січня 2022
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2022/01/11/pro-privatni-agentstva-zainjatosti.htm
суспільство, 11 січня 2022

Про приватні агентства зайнятості

Кіровоградський обласний центр зайнятості


Відповідно до Закону України "Про зайнятість населення" (далі – Закон, з повним його текстом є можливість ознайомитись на вебсторінці Верховної Ради України), до послуг з посередництва у працевлаштуванні належать пошук роботи та сприяння у працевлаштуванні особи, добір працівників відповідно до замовлень роботодавців (у тому числі іноземних) у межах укладених з ними договорів (контрактів) суб’єктами господарювання, які надають послуги з посередництва у працевлаштуванні. 


Суб’єктом господарювання, який надає послуги з посередництва у працевлаштуванні (приватне агентство зайнятості, ПАЗ), може бути зареєстрована в установленому законом порядку юридична особа, яка провадить господарську діяльність, незалежно від форми власності, виду діяльності та господарювання, а також фізична особа-підприємець, що надають послуги з посередництва у працевлаштуванні в Україні та/або за кордоном відповідно до Закону та інших актів законодавства.


Умовно ПАЗ можна розділити на 3 категорії. Перша – агентства, які надають посередницькі послуги в межах України (кадрові агентства). Друга – агентства, які надають посередницькі послуги з працевлаштування за кордоном (ліцензовані агентства). Третя категорія – це суб’єкти господарювання, які наймають працівників для подальшого виконання ними роботи в Україні в інших роботодавців (агентства трудового лізингу). 


Статтею 41 Закону України "Про зайнятість населення" передбачено здійснення державного регулювання діяльності суб’єктів господарювання, які надають послуги з посередництва у працевлаштуванні, шляхом:


ведення переліку суб’єктів господарювання;

правового забезпечення діяльності ПАЗ;

нагляду та контролю за додержанням ПАЗ законодавства про працю і зайнятість населення.


ПАЗ (усіх категорій) мають щоквартально звітувати до державної служби зайнятості про надані посередницькі послуги (за встановленою формою звітності).


Детальніше за посиланням: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/5067-17#Text



1453Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: