Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Кіровоградський обласний центр зайнятості
Дата: 8 жовтня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2021/10/08/jaki-osoblivosti-zastosuvannja-pratsi-inozemtsiv-vipusknikiv-prestizhnih-universitetiv-.htm
суспільство, 8 жовтня 2021

Які особливості застосування праці іноземців – випускників престижних університетів?

Кіровоградський обласний центр зайнятості


Законодавство про зайнятість населення визначає окремі відмінності в отриманні дозволів на застосування праці особливих категорій іноземців та осіб без громадянства (далі – іноземці).


До таких особливих категорій віднесено й іноземців, які є випускниками університетів, що входять до першої сотні у світових рейтингах університетів, відповідно до переліку, визначеного Кабінетом Міністрів України.


Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 14.03.2018 № 154-р затверджено Перелік світових рейтингів університетів для визначення особливої категорії іноземців та осіб без громадянства, які претендують на працевлаштування в Україні. 


До особливостей застосування праці випускників належить те, що на цих іноземців не поширюються вимоги законодавства щодо обов’язкової виплати заробітної плати у розмірі не менше як 10 мінімальних заробітних плат. Ще однією особливістю є те, що дозвіл видається на строк дії трудового договору (але не більше як на 3 роки).


При поданні до регіонального центру зайнятості заяви та комплекту документів необхідно також подати копію диплома про вищу освіту відповідного університету, визнаного в Україні в установленому порядку.


Із вказаним Переліком є можливість ознайомитись на вебсторінці Верховної Ради України.


Детальніше за посиланням: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/154-2018-%D1%80#Text



1117Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: