Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 5 грудня 2023
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2023/12/05/kerivnii-sklad-kirovogradskogo-garnizonu-dsns-vzjav-uchast-u-zasidanni-oblasnoi-komisii-z-pitan-tehnogennoi-ekologichnoi-bezpeki-ta-nadzvichainih-situa.htm
новини, 5 грудня 2023

Керівний склад Кіровоградського гарнізону ДСНС взяв участь у засіданні Обласної комісії з питань техногенної-екологічної безпеки та надзвичайних ситуа


5 грудня в обласній військовій адміністрації відбулося засідання Обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій за участі керівництва області, очільників територіальних органів міністерств та відомств, представників підприємств, установ та організацій.


До порядку денного засідання увійшли питання, пов’язані з ліквідацією наслідків негоди на Кіровоградщині наприкінці листопада, а також підготовкою до можливого ускладнення погодних умов в подальшому, визначення алгоритму дій у разі погіршення ситуації в енергетичній сфері та блекауту внаслідок посилення ворожої агресії і атак об’єктів критичної інфраструктури області. 


Головна мета — провести ґрунтовний аналіз роботи органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, усіх відомств та служб під час реагування на погіршення погодних умов, виявити недоліки та намітити шляхи удосконалення цієї діяльності, аби надалі бути ще краще підготовленими в частині життєзабезпечення регіону в умовах будь-яких загроз.


Начальник Головного управління ДСНС в області Віталій Миронюк прозвітував про результати роботи пожежно-рятувальних підрозділів під час ліквідації наслідків негоди. Зокрема, він зазначив, що у період з 26 по 27 листопада рятувальники здійснили 145 виїздів для допомоги населенню. З ускладнених ділянок на автошляхах області вилучено до 200 транспортних засобів, в яких перебувало більше 300 осіб, в тому числі діти. 

 

Він зазначив, що завдяки злагодженій та оперативній роботі підрозділів ДСНС, комунальних, дорожніх та інших служб взаємодії під час ліквідації наслідків стихії вдалося уникнути жертв серед цивільного населення. 


Поряд з тим, головний рятувальник області доповів про готовність до оперативного реагування та забезпечення створення нормальних умов життєдіяльності населення під час обмеження та припинення постачання електроенергії в області. 


Під час доповіді він підкреслив виняткову роль пунктів незламності у життєзабезпеченні регіону в період обмеження централізованого електропостачання або у разі блекауту. 


Наразі в області готові до розгортання 23 мобільних пункти незламності та ще 32 стаціонарних, які функціонуватимуть на базі пожежно-рятувальних підрозділів Головного управління у цілодобовому режимі. Це місця безпеки, стабільності і тепла для населення у разі критичних ситуацій з електропостачанням та опаленням. 


У пунктах незламності буде можливість не лише погрітися та знайти прихисток у випадку негоди чи відключення світла і тепла у житловому секторі, а ще - можливість зарядити гаджети та під’єднатися до мережі інтернет. Також у них  можна буде поїсти та отримати першу медичну допомогу, ознайомитись із картами найближчих укриттів, АЗС та банківських відділень. 


Поряд з тим, передбачено надання широкої інформаційної допомоги населенню з питань пожежної, мінної та техногенної безпеки.


Підсумовуючи усе сказане, очільник Кіровоградського гарнізону ДСНС запевнив присутніх у готовності рятувальників до виконання завдань за призначенням, аби своєчасно надати допомогу населенню у критичних ситуаціях. А відтак, громадяни у жодному разі не залишаться сам на сам із проблемами, пов’язаними із задоволенням базових потреб у теплі, світлі, зв’язку, інформації та вирішенні решти важливих для них питань, повідомляє ГУ ДСНС України у Кіровоградській області.

  

359Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: