Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 31 жовтня 2022
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2022/10/31/u-kropivnitskomu-rozpovidali-jak-uberegtis-vid-shahraistva-u-sotsialnih-merezhah-foto-.htm
новини, 31 жовтня 2022

У Кропивницькому розповідали, як уберегтись від шахрайства у соціальних мережах (ФОТО)


Блог-кафе «Шахрайство у соціальних мережах» провели в Обласній універсальній науковій бібліотеці імені Дмитра Чижевського. 


Шахраї не припинили ошукувати українців навіть після початку російського вторгнення. Навпаки, із запровадженням воєнного стану в Україні з’явилися нові сценарії шахрайства. Винахідливості багатьох шахраїв можна лише позаздрити. Йдучи «в ногу з часом», зловмисники вигадують чимало нових схем, у які, на жаль, продовжують потрапляти довірливі громадяни. 


Українцям потрібно вміти виявляти ці оновлені шахрайства і боротися з ними.


Цим і зайнялися представниці ГО «Обласний жіночий інформаційний центр» Анна Титченко і Дар’я Печенюк, які під час блог-кафе  розповіли учасникам заходу про основні схеми шахрайства в Інтернеті, про спільні ознаки шахрайства та як захиститися і що робити, якщо ти все таки потрапив до рук шахрая. 


Отриманні свої знання учасники мали змогу застосувати у онлайн-грі «Спіймай крадія».


Захід організовано в рамках Програми з розширення можливостей заради відновлення порозуміння для лідерів громад в Україні «Мир у Цифровий Час», який виконується у співпраці ГО Фундація прав людини/HumanRightsFoundationUkrainewww.uhrf.org за підтримки інституту зовнішніх культурних зв’язків (IFA) коштами Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччини, повідомляє відділ соціокультурної діяльності ОУНБ ім.Д.І.Чижевського.


         

611Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: