Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 22 червня 2022
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2022/06/22/u-chizhevskogo-govorili-pro-maibutne-turizmu-v-ukraini-foto-.htm
новини, 22 червня 2022

У Чижевського говорили про майбутнє туризму в Україні (ФОТО)


В бібліотеці Чижевського відбулася VІІІ Міжнародна науково-практична конференція «Теоретичні і прикладні напрямки розвитку туризму та рекреації в регіонах України».


На конференції, яка проводилась вoffline та onlineформаті зібралося багато науковців, держслужбовців, представників туристичного бізнесу та туристів-практиків. Говорили про нагальні проблеми розвитку туризму в регіонах України, економічні питання, менеджмент та маркетинг в туризмі, географію туризму та рекреації, теоретичні, методичні та організаційні засади спортивного туризму, психолого-педагогічні аспекти туризму та рекреації, підготовку фахівців з туризму, краєзнавчий туризм тощо.


Приділили увагу, зокрема, розвитку туризму в Україні та світі на тлі збройної агресії росії. На думку фахівців, в цей час в Україні переважатиме бюджетний внутрішній туризм як то одноденні екскурсійні маршрути або короткотривалий відпочинок у горах, а також тури за кордон (переважно автобусні або з можливістю вильоту з території Польщі, Литви, Молдови).


Що ж до потенціалу нашої області, за словами директорки департаменту культури та туризму Кіровоградської ОВА Ул’яни Соколенко, Кіровоградщина має унікальні рекреаційно-туристські ресурси, починаючи від можливості створення бальнеологічного курорту на родовищах радонових мінеральних вод, різних видів сплавів, каньйонінга чи скелелазіння у каньйоні річки Південний Буг до відвідування Музею ракетних військ стратегічного призначеннята археологічних пам'яток світового рівня.


Кіровоградщина багата на такі туристичні напрямки: 


- культурно-пізнавальнийз відвідуваннямТеатру Корифеїв, МузеюмистецтвчиХутораНадія;


- сільськийчизелений, коли вартозаїхатиу парк-готель «Скіфія» чина хутір «Козацька долина»;


- гастрономічний з обов’язковим відвідуванням ферми та сироварні«Лісова коза» чи «Неємії»;


- екологічнийзможливістюпотрапити в «місцясили» у Монастирищі, урочищі«Каскади», заказнику «Велика та мала скелі»;


- подієвий, а це Медoвий ярмарoк,KROPhoneyfest, GOODoK_FEST, «Протопопівські саламандри», «АгроЕкспо», «Вересневі самоцвіти» та багато інших;


- а такожрегілійний, спортивний, водний, лкікувально-оздоровчий та індустріальнийз поїздкою на Морозівськийрозріз чи уКочубеївськіштольні.


Як зазначив доктор географічних наук Олександр Колотуха, кожна війна рано чи пізно закінчується. Всі ми свято віримо в нашу Перемогу. Світ вже знає про місця геноциду – Бучу, Гостомель, Маріуполь, і про місця військової звитяги – острів Зміїний, Білогородку чи Чорнобаївку. Та Україна надзвичайно багата на яскраві і неповторні дестинації, про які повинні дізнатись туристи з усього світу. В українського туризму великий потенціал. Тож українська наукова туристична спільнота вже працює!

      

941Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: