Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 17 лютого 2022
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2022/02/17/u-kropivnitskomu-vidznachila-den-narodzhennja-naibilsha-biblioteka-oblasti-foto-.htm
новини, 17 лютого 2022

У Кропивницькому відзначила день народження найбільша бібліотека області (ФОТО)


Днями виповнилося 123 роки з дня заснування Обласної універсальної наукової бібліотеки імені Дмитра Чижевського. З цієї нагоди до головної книгозбірні Кіровоградщини завітали її друзі та партнери. 


«Сьогодні бібліотека не просто книгозбірня, а центр спілкування, центр навчання, центр інформації, центр діджиталізації, центр дозвілля і методичний центр для 566 бібліотек області», - звернулася з вітальним словом до присутніх директорка бібліотеки, заслужений працівник культури Валентина Животовська.


«Наскільки легко нинішнім студентам прийти в сучасну, цікаву бібліотеку, наскільки просто в ній працювати», - зазначила директорка Державного архіву Кіровоградської області Лілія Маренець, згадуючи свої студентські роки, та додала, що кожного дня в якомусь відділі книгозбірні проходить чудовий цікавий захід. 


З вдячністю згадуючи бібліотекарів, які йому допомагали під час навчання, доктор філологічних наук, професор Центральноукраїнського державного педуніверситету імені В.Винниченка, член НСПУ Сергій Михида підкреслив: «Бібліотека – це люди, з особливою прихильністю до відвідувачів. Які б заходи не проходили в бібліотеці – це частинка духовного дискурсу міста Кропивницького, частинка духовного дискурсу нас усіх. Тут народжувалися доктори наук, професори, кандидати і доценти закладів вищої освіти, тут народжувалося дуже багато хороших вчителів. І в цьому велика місія бібліотеки, тому що народження вчителя – це народження майбутнього держави». 


«Для мене бібліотека Чижевського це не просто книгозбірня. Ви подивіться: сюди – художники, сюди - фотохудожники, тут курси, де можна вивчити польську, англійську, за комп’ютером працювати і так далі. Це сьогодні культурно-освітній центр міста. Це  те, чого насправді не вистачає нам», - розповів заслужений журналіст України, член НСПУ Валерій М’ятович, який у день народження книгозбірні відзначав свій ювілей. 


«Рей Бредбері говорив, що він свою освіту отримав у бібліотеках. Я думаю, що більшість присутніх тут отримали свою освіту у стінах книгозбірні. Зрештою бібліотека зробила нас тими, якими ми є сьогодні. Пишаюсь, що ви є такими сучасними, такими креативними, і всі підходи, які ви втілюєте сьогодні в діяльності бібліотеки, свідчать про те, що бібліотека давно вже перестала існувати в тому вигляді, в якому традиційно ми звикли її уявляти. Сьогодні бібліотека стала відображенням сучасного світу, стала тим, що потребує сучасна людина», - привітала бібліотеку голова обласного осередку Національної спілки письменників України Надія Гармазій.


Добрі слова та вдячність за спільні проєкти в адресу книгозбірні лунали від представників обласних осередків національних спілок України, друзів і колег з Музею мистецтв, Обласного краєзнавчого музею, літературного об’єднання «Парус», Регіонального центру наукових досліджень з історії України та підготовки історико-краєзнавчих видань, бібліотек міста. 


Учасники заходу оглянули виставки рідкісних книг «Сторінками історії бібліотеки», випусків газети «Єлисавет», архівних документів «Особистості в історії Єлисаветградської громадської бібліотеки» та нових видань від Українського інституту книги.

               

1009Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: