Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 15 вересня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/09/15/fahivtsi-gromad-kirovogradskoi-oblasti-vchilisja-upravljati-medichnimi-zakladami.htm
новини, 15 вересня 2021

Фахівці громад Кіровоградської області вчилися управляти медичними закладами


Про управління системою охорони здоров'я у громаді говорили на вебінарі «Управління організацією у секторі охорони здоров’я: стратегічне розуміння». Навчальний захід для громад чотирьох областей був організований на базі Кіровоградського регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою».


- Організація надання медичних послуг у громаді на належному рівні - це один із найбільших викликів, з якими стикаються і керівники органів місцевого самоврядування, і головні лікарі, і самі мешканці. Саме тому Програма "U-LEAD з Європою" започаткувала навчальний цикл щодо управління сферою охорони здоров'я в громаді. Його мета - підвищити потенціал та здатність представників ОМС та керівництва ЦПМСД та лікарень вторинної ланки у питаннях управління, стратегічного розвитку та формування мережі медичних закладів, - зазначив керівник ULEAD з Європою в Кіровоградській області Олег Яременко.


Радник з питань охорони здоров’я Програми "U-LEAD з Європою" Володимир Гарасюк додав, що питання управління та менеджменту, які будуть розглядатися під час навчань, можуть бути використані не лише у медичній сфері. Адже у фокусі вебінару - питання прийняття управлінських рішень та стратегічні підходи до управління структурою.


З громадами працював Василь Височанський, експерт з підтримки медичної реформи в Україні, магістр менеджменту (адміністрування та управління), спеціаліст з організації і управління охороною здоров’я, експерт НСЗУ, заслужений лікар України.


Василь Височанський розповів про роль керівника медичного закладу та як змінився його функціонал у зв'язку із реформою. Так, головний лікар тепер має розумітися на стратегічному управлінні медзакладу, розуміти за яких умов можна отримати більше грошей від НСЗУ, як забезпечити належні умови для пацієнтів та лікарів. Крім того, важливим питанням є співпраця громад у напрямку спільного утримання закладів "вторинки".


Однією із головних умов успішного управління експерт назвав командну роботу, співпрацю "первинки" і "вторинки", врахування думки лікарів та стратегічне бачення розвитку медзакладу/медичної системи у громад. І порадив не забувати про обмін досвідом.


Також експерт ознайомив фахівців громад із кращими практиками по організації та надання первинної та спеціалізованої медичної допомоги в громадах.


Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає на потреби громадян, та розширює можливості громад.


765Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: