Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 16 квітня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/04/16/u-bibliotetsi-chizhevskogo-govorili-pro-ljubov-krasu-ta-tvorchist.htm
новини, 16 квітня 2021

У бібліотеці Чижевського говорили про любов, красу та творчість


Нові творчі доробки презентували сьогодні, 16 квітня, в обласній універсальній науковій бібліотеці імені Дмитра Чижевського  відомі літераторки Кіровоградщини Антоніна Царук та Наталія Бідненко.


В книзі поетеси і перекладачки Антоніни Царук «Коди золотих рун» зібрані більше 80 рецензій, відгуків та промов, які авторка писала впродовж десяти років. За словами літературної критикеси, це своєрідний пошук коду до літературознавства рідного краю і разом з тим радість відкриття неповторних голосів, на які так щедра українська земля - повідомляє Лариса Семенова, відділ соціокультурної діяльності ОУНБ ім. Д. Чижевського.


«В цій книзі йдеться  перш за все про сенс життя, про те, який моральний вибір ми робимо на межі між життям і смертю», - зазначила літераторка під час презентації.


Назва книжки – «Коди золотих рун» – невипадкова. Рунами наші предки користувалися ще до кирилиці, яку народові нав’язав цар Московії.


«Руни – це код нашого народу. Скільки б ми не переживали навал, орд, ми стоїмо. Тому що з нами наше слово і наша внутрішня свобода. За Дарвіном, виживають ті види, які пристосовувалися до середовища. Але народ, який пристосовується, просто нівелюється. Щоб вижити, нам треба себе зберегти у своїй неповторності. Ця книга з’явилася завдяки тому, що є багато земляків, які пишуть  прекрасні речі. Я маю насолоду  їх прочитати, сподіваюсь, проаналізувати і написати своє бачення, тому що література існує тоді, коли є контакт з читачем. Тоді література, книга відбулася», - промовила Антоніна Царук.


Золоті коди для дослідниці – це певна пасіонарність, адже у слові нам приходить істина.


Як зазначили на презентації шанувальники творчості Антоніни Царук, її робота, осмислення творчості того чи іншого письменника, дає читачам імпульс до того, щоб подивитися на вже прочитане під новим кутом.


 «Бузковий вечір» – восьма книга Наталії Бідненко. В тематиці віршів нової збірки поетеса залишається вірною собі: вона оспівує Красу і Любов. Красу людських стосунків, любов до рідної землі і любов чоловіка і жінки.


«Для мене жінка і любов – слова-синоніми. Я перестану писати вірші про любов, коли в світі зникне любов», - зізналася Наталія Бідненко.


Щирими оплесками зустрічали учасники творчої зустрічі нові твори поетеси.


З доробками членкинь Національної спілки письменників України, лауреатками різноманітних літературних премій Антоніною Царук та Наталією Бідненко можна  ознайомитись у фондах головної книгозбірні області.


Книги побачили світ завдяки обласній програмі розвитку книговидання та книгорозповсюдження.


      

1776Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: