Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 4 березня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/03/04/fahivtsi-zapevnili-scho-zagrozi-pavodkiv-na-teritorii-oblasti-nemae.htm
новини, 4 березня 2021

Фахівці запевнили, що загрози паводків на території області немає


На території Кіровоградської області відбувається повільне танення снігового покриву, яке не обумовлює утворення високих вод. Про це повідомила начальник регіонального офісу водних ресурсів в області Катерина Гайдук під час засідання штабу ТЕБ та НС вчора, 3 березня, інформує сайт ОДА. 


«Рівень річок області – у межах середніх норм багаторічних показників осінньо-зимового періоду. Наповненість ставків і водосховищ становить 90-100%», – пояснила Катерина Гайдук.


Фахівець зазначила, наразі визначені потенційно небезпечні ділянки місць можливого утворення льодових заторів.


«Це міст через річку Південний Буг автодорогою Гайворон-Бандурове, міст через Синюху шляхом Добровеличківка-Вільшанка-Пушкове та Стрий Тернопіль-Кропивницький-Знам'янка, а також міст через Інгулець автодорогою Петрове-Богданівка-Мала Ганнівка», – додала начальник регіонального офісу водних ресурсів Кіровоградщини.


Згідно з даними обласного центру з гідрометеорології, сніговий покрив на полях майже зійшов, залишається лише на північному та південному заході області. Глибина промерзання ґрунту становить 8-15 см, у деяких районах 20-35 см. Льодові явища на річках відсутні, на ставках та водосховищах є льодостави з ополонками.


«Масового досягнення річковими водами небезпечних відміток не очікується, але зважаючи на стан русел річок, можна передбачити локальні підтоплення місцевим стоком на окремих понижених прируслових ділянках. У тому числі внаслідок накопичення тало-дощових вод у пониженнях рельєфу чи проривів місцевих ставків, дамб, при аварійних скидах води з них», – зауважила начальник обласного центру з гідрометеорології Олена Юрченко.


843Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: